Liquid C + bioflavonoide with rose hips 8 OZ

Rating: 2.9/5 (62 voturi)

85.69 RON
Tva:
24%
Cod produs:
CV0174
Puncte Bonus:
173
Cantitate:
240 ml
Cantitate:
Trimite unui prieten

Numele dvs.:*
E-mail dvs.:*
Email prieten:*
Abonare newsletter

Email:*

Liquid C Plus (imuno-stimulator, anti-cancerigen si tonic general)

 

Suplimentul Liquid C Plus este un nou membru al grupei de produse antioxidante Calivita avand continut ridicat de bioflavonoide din citrice, extract de macese, cirese de Barbados si formula patentata QUICK-SORB.


Cu totii avem nevoie de protectie antioxidanta.  Radicalii liberi (molecule oxidative prezente in organismul nostru) sunt compusi ai oxigenului cu un electron impar, care incearca sa isi redobandeasca electronul lipsa luandu-l de la alte molecule organice pe care, in acelasi timp, le oxideaza. Asta inseamna ca moleculele normale care intra in alcaturirea celulelor isi pierd proprietatile care asigura celulei o buna functionare, conform tiparului ei genetic. Din asfel de mutatii se nasc aberatiile celulare, degenerarile functionale, tumorile, malignizarile. Daca in organism nu exista o cantitate suficienta de antioxidanti (de exemplu vitamina C sau flavonoide), care pot neutraliza aceste forme reactive de oxigen, biomoleculele vitale ale organismului vor avea de suferit.

Acesti compusi ai oxigenului cu un electron impar sunt produsi in organism in cadrul proceselor fiziologice normale, productia lor interna fiind accelerata doar in cazul in care exista dezechilibre psiho-emotionale si stari de tensiune psihica, fapt care determina sistemul nervos si hormonal sa elibereze in corp impulsuri nervoase si substante chimice care streseaza organele si duc la aparitia radicalilor liberi.

Dar asa numitul stres oxidativ poate aparea si in urma efortului fizic intens (de exemplu la sportivi sau la persoanele care desfasoara activitate fizica), a expunerii la aerul poluat din orase, la fumul de tigara, la poluarea industriala (de exemplu cu metale grele, pesticide, erbicide, conservanti), precum si datorita substantelor produse in urma metabolizarii anumitor medicamente (anticonceptionale, antibiotice etc.). Persoanelor din aceste grupe de risc li se recomanda consumul unei doze ridicate de antioxidanti.


Liquid C + Bioflavonoids with Rose Hips, datorita componentelor sale antioxidante excelent armonizate, este o adevarata bomba antioxidanta.

Vitamina C este una din vitaminele cu cel mai important efect antioxidant. Joaca un rol major in functionarea sistemului de aparare a organismului, ajutand sistemul imunitar sa protejeze corpul impotriva bacteriilor si virusurilor. Efectele sale de neutralizare a radicalilor liberi pot reduce deteriorarea capacitatii cognitive la persoanele de varsta inaintata. Vitamina C este necesara pentru mentinerea sanatatii gingiilor, cartilajelor, pielii si oaselor, a structurii normale a tesuturilor conjunctive, precum si a functionarii adecvate a sistemului nervos. Pe langa faptul ca joaca un rol important in mentinerea structurii vaselor de sange, ajuta la functionarea sana­toasa a sistemului cardiovascular si, de aseme­nea, sprijina absorbtia fierului.

Celalalt ingredient activ al produsului este extractul de bioflavonoide din citrice. "Flavonoide" este denumirea cuprinzatoare a compusilor cu efect antioxidant prezenti in plante ca si pigmenti. Si astazi mai persista conceptia gresita ca bioflavonoidele sunt vitamine. Ele nu sunt vitamine, insa cel care le-a descoperit, Albert Szent-Györgyi, le-a numit vitamina P (vitamina anti-permeabilitate), facand referire la permeabilitatea vaselor de sange. Pe langa puternicele lor proprietati antioxidante, bioflavonoidele din citrice joaca un rol cheie in absorbtia vitaminei C si utilizarea acesteia in organism. In plus, Liquid C + Bioflavonoids with Rose Hips mai contine si extract de macese, care constituie una din cele mai cunoscute surse naturale de vitamina C.

Noutatea acestui produs consta in complexul patentat Quick-Sorb®, un amestec special de Ghimbir, Emblica Officinalis (Amla) si Ardei. Sarcina acestuia este sa ajute la absorbtia si utilizarea ingredientelor active ale produsului.

Liquid C Plus, datorita formei sale lichide, se recomanda in special celor care nu doresc sa consume tablete sau capsule. Lichidul are un gust placut de lamaie si poate fi dozat foarte usor cu ajutorul cupei cu care este prevazut. Fara coloranti artificiali si zahar. Pentru indulcire si aroma s-au folosit nectar de agave organice (Agave americana) si ulei de citrice. Se poate consuma separat sau in combinatie cu alimente sau bauturi.


Liquid C Plus este hiper-concentrat in vitamina C, forma lichida a acestuia fiind ideala pentru asimilarea optima a principiilor active continute, in timp ce provenienta vitaminei C din sursele naturale mentionate, ii confera acestuia proprietati deosebite:

- Datorita capacitatilor sale antioxidante, ajuta la neutralizarea proceselor degenerative din organism.
- Sprijina sistemul imunitar in lupta impotriva bacteriilor si virusurilor.
- Este recomandat pentru normalizarea functionarii tesutului conjunctiv, mentinand sanatatea gingiilor, pielii, oaselor si cartilajelor.
- Ajuta in functionarea normala a sistemului nervos.
- Ajuta la mentinerea functionarii normale a sistemului cardiovascular.
- Activeaza numeroase enzime (papaina, arginaza, etc.).
- Amplifica efectul argininei si al estrogenilor.
- Contribuie la neutralizarea substantelor toxice din ficat.
- Intensifica functia maduvei osoase si asigura un nivel normal al plachetelor sanguine.
- Vitamina C impreuna cu acidul folic si vitamina B12, stimuleaza maturarea eritrocitelor.
- Accelereaza formarea anticorpilor si activitatea fagocitelor, care protejeaza corpul impotriva infectiilor de orice fel.



Beneficiile bioflavonoidelor din citrice:

- Sunt esentiale pentru utilizarea vitaminei C in organism.


Beneficiile maceselor:

- Macesele contin vitaminele C, D si E.
- Sunt utilizate ca remediu traditional in numeroase afectiuni.
- Consumul acestora reprezinta un mod sigur de crestere a cantitatii de vitamina C (fara zahar).
- Sunt o sursa sigura si naturala de vitamina C.


Amestecul QUICK-SORB - formula patentata:

Este un amestec special de ghimbir, amla (Emblica officinalis) si ardei rosu, care sprijina absorbtia si utilizarea celorlalte ingrediente ale produsului.


Gustul Liquid C Plus

Pentru indulcire si aroma s-a folosit nectar de agave organice (Agave americana) si ulei de citrice, ceea ce ii confera acestui preparat un gust dulce si delicios.


Liquid C Plus te poate ajuta in cazul in care..

- Suferi de carente de vitamine si minerale (anemii, avitaminoze)
- Tii o cura de slabire stricta
- Esti gravida
- Fumezi
- Locuiesti intr-o zona poluata
- Suferi de stres si oboseala
- Iti place sa faci efort fizic
- Esti sportiv de performanta
- Iei medicamente


Atentie!
- A se pastra la frigider dupa deschidere.

 

   Un flacon de Liquid C + bioflavonoide with rose hips  8 OZ are 240ml si costa 85.69 lei (cel mai mic pret de distributie)

1-1-0 - o portie are 2, 5 ml

Obs:

- Pentru exercitarea efectelor benefice maxime se recomanda administrarea produsului timp de minim 3 luni.

- Bidonul cu sirop se pastreaza in frigider.

- Inainte de folosire, bidonul cu sirop se agita.

Componente
Valoare
Unitate
-vitamina C
-bioflavonoide din citrice
-extract de macese
-cirese de Barbados
-formula patentata Quick-Sorb(ghimbir, emblica officinalis(amla), ardei)
Afectiuni si simptome in care actioneaza
Mod de folosire
Adolescent - tonifiant la pub.
1-1-0
Adult - preventiv
1-1-0
Antioxidant
1-1-0
Antitumoral - preventiv
1-1-0
Aparat cardiovascular
1-1-0
Atentie
1-1-0
Ateroscleroza
1-1-0
Boala Alzheimer
1-1-1
Copii 2-14 ani dezv. armon.
1-1-0
Cancer - prevenire
1-1-0
Imbatranire tesuturi (intarz.)
1-1-0
Infarct - prevenire
1-1-0
Enduranta
1-1-0
Epilepsie
1-1-1
Memorie (stimulare)
1-1-0
Oboseala
1-1-0
Parkinson
1-1-1
Persoane in varsta (prev.)
1-1-0
Polineuropatii
1-1-1
Scleroza (amiotrofica, in placi)
1-1-1
Senilitate (dementa senila)
1-1-1
Stres
1-1-0
Tumori - preventiv
1-1-0
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.
Un gust nou, mai placut, fara adaos de zahar si conservanti

      Când vine toamna, pe lângă faptul că trebuie să ne îmbrăcăm mai bine, se recomandă să ne înarmăm împotriva posibilelor pericole care ne pasc în sezonul rece. Vara avem nenumărate posibilităţi să acoperim cea mai mare parte a necesarului de vitamine, consumând fructe şi legume proaspete, însă toamna această rezervă scade, în timp ce cererea de vitamine a organismului creşte tot mai mult. Suplimentele alimentare pot reprezenta o alternativă potrivită (şi) în această perioadă, mai ales dacă optăm pentru unele cunoscute şi de încredere, care să ne satisfacă nevoile.

Ne face o deosebită plăcere să vă aducem la cunoştinţă faptul că produsul nostru foarte îndrăgit Liquid C + Bioflavonoids with Rose Hips vă va fi de acum înainte de ajutor în sezonul rece într-o formulă mult îmbunătăţită, cu o cantitate sporită de bioflavonoide şi cu un gust şi mai plă­cut. Produsul a fost îmbunătăţit nu doar în ceea ce priveşte gustul, ci am adăugat biofla­vonoide într-o cantitate şi mai mare, pentru ca, datorită acţiunii lor sinergice, să sprijine absorbţia şi utilizarea celorlalte ingrediente şi, de asemenea, funcţionarea normală a organismului.

Am scris de mai multe ori despre rolul vitami­nei C, dar, pentru a sublinia încă o dată cât de important este un consum adecvat de vitamina C, haideţi să vedem care sunt procesele din orga­nism la care aceasta participă. Fiind un puternic antioxidant, ne protejează celulele împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, fapt deo­sebit de important în perioadele de stres extrem, pentru fumători şi în cazul anumitor boli. De asemenea, sprijină sistemul imunitar în lupta împotriva bacteriilor şi virusurilor, ceea ce are o importanţă deosebită odată cu instalarea toamnei, şi, în plus, joacă un rol important în absorbţia fierului. Contribuie la funcţionarea adecvată a sis­temului nervos, la menţi­nerea sănătăţii ţesutului conjunctiv, inclusiv a pielii, oaselor şi cartilajelor, pre­cum şi la funcţionarea sănă­toasă a sistemului circulator. Măceşele din compoziţie repre­zin­tă o sursă bogată de vitamina C. În plus, produsul conţine carotenoide şi flavonoide cu efect antioxidant, care îi sporesc eficacitatea, în timp ce gustul lor delicios face consumul său şi mai plăcut.

În compoziţia noului produs am inclus, de asemenea, şi rutină, un compus antioxi­dant, membru al familiei flavonoidelor şi, de asemenea, important pentru organismul nostru, deoarece men­ţine sănătatea vaselor sanguine. Printre sursele cele mai bogate de rutină se numără citricele, care conţin şi mari cantităţi de vitamina C. Un alt ingredient nou introdus este antioxidantul hesperidină, care ajută la utilizarea vitaminei C şi joacă un rol important în lupta împotriva radicalilor liberi.

Acerola sau vişinele de Barbados au o popula­ri­tate în constantă creş­tere în zilele noas­tre, iar conţinu­tul lor de vitamina C este mult mai ri­dicat decât cel al altor fructe, prin urma­re de­nu­mirea de „bom­bă cu vita­mine” nu este de­loc exagerată.

Liquid C+ îmbunătăţit este un produs complex, care poate fi de ajutor pentru întreaga familie. Datorită faptului că este lichid, poate fi consumat cu uşurinţă de oricine, de la cei mai tineri până la cei mai în vârstă.

Nu conţine conservanţi, adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali. Gustul său plăcut se datorează doar substanţelor naturale, acerolei, nectarului de agave organice, măceşelor şi citricelor, astfel încât să puteţi satisface necesarul de vitamina C al organismului în siguranţă şi fără aditivi artificiali.

Vitamina C

              Vitaminele sunt compuşi organici complecşi, biologic activi, indispensabile pentru funcţionarea corespunzătoare a organismului. Cea mai mare parte a vitaminelor nu pot fi produse de organism, astfel încât trebuie luate din alimente şi/sau suplimente alimentare.

În funcţie de solubilitate, vitaminele pot fi împărţite în două gupe mari, :

  • vitamine solubile în grăsimi (vitamine liposolubile)
  • vitamine solubile în apă (vitamine hidrosolubile)


Organismul are nevoie de ambele grupe de vitamine, deoarece împreună fortifică sistemul imunitar al organismului. În cazul unei alimentaţii deficitare în vitamine, pot apărea simptomele unor boli: în cazuri mai uşoare, hipovitaminoza, iar în cazurile mai grave, avitaminoza, cu manifestările clinice specifice.


Scorbutul, o afecţiune cauzată de deficienţa vitaminei C, a fost descris deja la începutul secolului al XV-lea, astfel încât poate fi considerat una dintre cele mai vechi afecţiuni cunoscute.  A făcut ravagii în timpul războiului şi foametei, în special în rândul navigatorilor. Era cunoscut chiar şi de navigatorii vikingi, care pe baza simptomelor l-au denumit skyrbjur.
Deoarece populaţia saşă de pe ţărmurile nordice ale mării nu putea pronunţa acest cuvânt, l-au denumit schrbock, ulterior fiind tradus în latină în scorbutus.

În mijlocul anilor 1700, când încă nu se ştia nimic despre vitamine, un medic de pe o navă, J. Lind, a descoperit o relaţie între sângerarea gingiilor, căderea dinţilor şi vindecarea lentă a rănilor  (simptome tipice scorbutului)  şi consumul de citrice. Totuşi, încă multă vreme, scorbutul a fost considerat o boală contagioasă. Abia în anul 1912, în urma unor experimente pe porcii de mare, s-a putut dovedi că scorbutul este într-adevăr o boală datorată lipsei unei vitamine, din cauza consumului insuficient de fructe şi legume proaspete. După ce s-a clarificat că citricele şi verdeţurile conţin cea mai mare cantitate din aceasta, la sugestia lui Dummond a fost denumită vitamina C (pe atunci, litera B era deja „ocupată” de o altă vitamină).

La sfârşitul anilor 1920, Szent-Györgyi Albert a găsit o substanţă necunoscută în glandele suprarenale pe care, după stabilirea compoziţiei (C6H8O6) a denumit-o acid hexuronic (1928). A observat că această substanţă se găseşte nu numai în glandele suprarenale, ci şi în citrice, dar nu putea să extragă cantităţi suficiente pentru a o examina din punct de vedere chimic. Datorită unui complex de împrejurări extraodinare, a realizat că ardeiul verde din Szeged conţine cantităţi mari din această substanţă.

Conform legendei, nu îi plăcea ardeiul şi, când într-o seară soţia i-a pus lângă mâncare şi un ardei, în loc de ceartă şi discuţii, ca un soţ liniştit, într-o clipă de neatenţie a soţiei, a ascuns ardeiul în buzunarul hainei sale. După cină, a coborât în laborator şi, după multe alte fructe şi legume pe care experimentase până atunci fără succes, neavând nimic de pierdut, a scos ardeiul salvat la cină, şi s-a apucat de treabă. Se pare că în aceeaşi seară, soluţia se afla în mâinile sale. A ştiut că a găsit mina de aur pentru vitamina C. După cantităţile infime extrase la început, acum era capabil să producă dintr-o dată mai multe kilograme. Din 10 litri de suc de ardei, putea să obţină 6, 5 gr de acid hexuronic.

Conform amintirilor lui  Szent-Györgyi Albert: „Câteva săptămâni mai târziu, aveam în mâinile mele mai mult de jumătate de kilogram de vitamină; până atunci aveam doar miligrame. Această cantitate am împărţit-o în întreaga lume, şi astfel am aflat care este compoziţia chimică exactă a vitaminei C. Consecinţa este că astăzi se fabrică tone, fiind  sursa de bază pentru sănătatea omului”.

În zilele noastre, acidul ascorbic este utilizat nu atât pentru prevenirea deficienţei de vitamina C, ci mai ales pentru efectul său antioxidant şi de protecţie celulară.  

Acidul ascorbic este una dintre cele mai importante vitamine, stimulând numeroase reacţii. Efectul său antioxidant accelerează regenerarea celulelor, anihilând radicalii liberi; este indispensabil pentru ţesuturile conjunctive, pentru formarea colagenului. Are un rol important în respiraţia celulară, creşte în sânge nivelul  anticorpilor produşi de sistemul imunitar şi astfel organismul poate lupta mai activ împotriva infecţiilor şi a bolilor, în general. Fortifică ţesutul muscular, pereţii vaselor capilare, ajută vindecarea rănilor, absorbţia calciului şi a fierului; este indispensabil pentru sănătatea dinţilor, gingiilor şi a oaselor. Activează numeroase enzime, participă la sinteza hormonilor din glandele suprarenale, oferă protecţie împotriva stresului etc.

Este o substanţă optic activă, dextrogiră. Deseori se poate auzi că nu există nici o diferenţă între efectul acidului ascorbic natural şi cel sintetic exercitat asupra organismului. Dar, aceasta nu este întru totul adevărat: dintre cei doi izomeri ai vitaminei C (acelaşi număr de atomi, dar molecule cu structuri diferite), acidul L- ascorbic şi D- ascorbic, doar tipul L- reprezintă forma bioactivă, adică doar acesta are efectul deplin al vitaminei. În timp ce în sursele naturale se găseşte doar această formă, substanţele preparate sintetic conţin şi acid D- ascorbic.

Acidul L-ascorbic poate fi găsit atât în plante, cât şi în organismul animalelor. Unele plante au un conţinut de acid ascorbic deosebit de mare. De exemplu, 100 gr de măceşe conţin aproximativ 400 mg;  bradul, 200mg; pătrunjelul, 185mg; ardeiul verde, 125 mg şi varza, 87mg.

Fiind o vitamină hidrosolubilă, surplusul de acid ascorbic este eliminat în 4-6 ore prin urină. De aceea, este mai indicat să se consume mai multe doze mici în timpul zilei, sau suplimente cu eliberare întârziată, la a căror fabricare se utilizează acid ascorbic natural.

Dr. Kohán József