Calivita Daily Essentials (pachet 8 produse)

Rating: 3.1/5 (106 voturi)

549.99 RON
Tva:
24%
Cod produs:
Puncte Bonus:
Cantitate:
8 produse
Cantitate:
Trimite unui prieten

Numele dvs.:*
E-mail dvs.:*
Email prieten:*
Abonare newsletter

Email:*

   O alimentatie sanatoasa si echilibrata trebuie sa se bazeze pe utilizarea unor produse alimentare (naturale sau procesate) care sa contina toti nutrientii esentiali bunei functionari a organismului uman: glucide, proteine si lipide, vitamine, minerale si unele substante biologic-active din plante (fitonutrientii), precum si fibre alimentare, probiotice si prebiotice.

Calivita Daily Essentials - Nutrienti esentiali pentru o viata sanatoasa
   Nutrientii din alimente ar trebui sa contina o cantitate suficienta de aminoacizi esentiali, acizi grasi omega 3, lecitina, colina, antioxidanti, coenzima Q10 si unele substante biologic-active cu rol important în functionarea optima a organismului.

   Acesti nutrienti esentiali sanatatii sunt insa tot mai greu de asigurat organismului doar din consumul de alimente, cauzele fiind diferite: poluarea mediului, agricultura intensiva, tehnologiile de procesare a alimentelor, la care se adauga si stilul modern de viata – excesele alimentare, stresul etc.


Pachetul Daily Essential contin urmatoarele produse:
1 x Super Co Q10 Plus: Asigurati celulelor dumneavoastra sursa necesara de energie si veti fi satisfacuti de rezultat! Coenzima Q10 este o substanta indispensabila pentru furnizarea de energie celulelor din organism. Daca celulele au parte de o cantitate suficienta de energie, intregul organism va avea energie. Rezultatul? Forta de munca si energie care le depasesc pe cele ale tinerilor.

1 x Omega 3: Oceanul si marea  reprezinta si un izvor de substante nutritive  nepoluate si bogate energetic care aduc beneficii majore  sanatatii noastre .Suplimentul alimentar  Omega 3 de la CaliVita, ale carui materii prime provin din mari si oceane poate ajuta, într-o masura majora, la functionarea optima a organismului.

1 x Full Spectrum: Doar o singura tableta de Full Spectrum va ofera majoritatea substantelor benefice de care aveti nevoie.Pe langa cantitatea de vitamine din compozitia produsului, am fost deosebiti de atenti si la raportul dintre acestea. Iar pentru ca efectul sa fie maxim, am adaugat minerale chelatate cu aminoacizi si substante lipotrope.


1 x C-Plus Flavonoid: Suplimentele alimentare moderne de vitamina C contin bioflavonoide sau vitamina P, ele însa nu sunt vitamine propriu-zise. Bioflavonoidele faciliteaza absorbtia vitaminei C, fiind preferata astfel utilizarea concomitenta. Organismul nostru nu este capabil sa produca bioflavonoide si, de aceea, ele sunt furnizate organismului doar prin aport alimentar. Impreuna cu  vitamina C, bioflavonoidele; pastreaz integritatea structurii interioarea capilarelor, au efect antibacteriana si inteteste circulatia sanguina, contribuie  la sinteza acizilor biliari, reduce colesterolemia, prin efectul reducator (antioxidant), previn formarea cataractei si sunt folosite în tratamentul herpesului.

1 x Rhodiolin: In fiecare moment al zilei suntem expusi stresului. Problemele permanente de acasa si de la serviciu, conflictele, grijile financiare, poluarea fonica , toate constituie factori de stres, care sunt extrem de daunatori organismului.Un procent urias, de 80 % mai exact, dintre imbolnaviri ( ex. ulcerul, ateroscleroza, hipertensiunea, diabetul, starile depresive etc. ) sunt cauzate de influentele nocive ale stresului asupra organismului. Rhodiolin este un echilibrator extraordinar In cazul stresului si un protector al sistemului imunitar, ameliorând sau restabilind capacitatea de aparare a organismului Impotriva bolilor.

1 x ProBioBalance: CaliVita International fabrica suplimentul alimentar ProBioBalance, acesta ajuta  la pastrarea unei flore intestinale echilibrate si stopeaza  proliferarea  bacteriilor daunatoare. ProBioBalance contine probiotice, acestea  sunt microorganisme utile care supravietuiesc efectelor nocive ale acidului gastric, bilei si enzimelor digestive, reusind sa ajunga In colon si sa se multiplice. Fiindca produsul are un gust placut, este consumat cu placere de copii.


1 x Energy & Memory - CADOU - Ca urmare a compozitiei sale, produsul Energy And Memory ajuta desfasurarea optima a proceselor din organism, chiar si In cazul stresului fizic si/sau mental prelungit. Combate eficient procesele negative aparute in organism ca rezultat al stresului. Totodata, energizeaza, revigoreaza organismul si va ofera suficienta energie pentru a face fata cu mai multa usurinta obstacolelor cotidiene.

1 x Power Mins - CADOU - Functionarea optima a proceselor vitale din organism, are nevoie nu doar de binecunoscutele vitamine, ci si de minerale. Mineralele nu sunt produse de organismul uman, in consecinta  nu le putem obtine decat din surse externe. Power Mins are o formula complexa  ce contine, intr-o proportie si cantitate optima, absolut toate mineralele care ii sunt necesare organismului.

 

   Un pachet CaliVita Daily Essentials are 8 produse si costa 549.99 lei (cel mai mic pret de distributie).

Componente
Valoare
Unitate
Afectiuni si simptome in care actioneaza
Mod de folosire
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.
O noua descoperire medicala: colesterolul declanseaza ciroza

  Un grup de cercetatori spanioli au demonstrat legatura stransa intre nivelul ridicat de colesterol si aparitia cirozei la persoanele obeze. Experimentele efectuate pe soareci deschid larg orizontul strategiilor terapeutice.Obezitatea, din ce in ce mai frecventa in toata lumea, influenteaza o serie de dezechilibre ale metabolismului, cum ar fi cresterea rezistentei la insulina sau dezvoltarea rapida a stratului de grasime in zona organelor vitale. Se estimeaza ca intre 25 si 30% din numarul persoanelor obeze au un ficat foarte gras. Din randul acestora provin bolnavii de ciroza hepatica. Cercetatorii din Barcelona sustin ca rolul-cheie in declansarea si evolutia cirozei nu il au trigliceridele, asa cum s-a crezut multa vreme. Obezitatea, din ce in ce mai frecventa in toata lumea, influenteaza o serie de dezechilibre ale metabolismului, cum ar fi cresterea rezistentei la insulina sau dezvoltarea rapida a stratului de grasime in zona organelor vitale. 

 Pentru scaderea colesterolului Clinica verde partener Calivita va recomanda: Cholestone , Omega 3 Concentrate , Lecithin 100 , Lecithin 250 , Nopalin.

Pentru reglarea metabolismului hepatic si ca ajuvant in croza hepatica Clinica verde partener Calivita va recomanda: Liver aid , Arginine Plus , Spirulina Max , Spirulina-Chlorella  Plus, Ocean 21 , Noni Organic.
 

Parazitozele intestinale si tratamentul natural cu produsele Calivita

                Parazitozele constituie un motiv de reala ingrijorare pentru oricine. In ultima vreme tot mai multi adulti au fost depistati cu diversi paraziti. Una din cauzele aparitiei acestora este igiena necorespunzatoare, insa lambria este rezistenta si la clorinarea apei, deci contaminarea este inevita
            Pentru o mai buna intelegere a fenomenului trebuie cunoscute cateva notiuni...
            Parazitul este o fiinta vegetala sau animala care traieste temporar sau definitiv pe seama altei fiinte vegetale sau animale, deseori provocandu-i tulburari evidente.
            Parazitismul reprezinta un mod de viata in care o fiinta foloseste, in parte sau in totalitate, ca mediu necesar vietii sale, o alta fiinta.
            Parazitozele sunt boli cauzate de prezenta in organism a diversi paraziti. Cele mai intalnite parazitoze sunt: giardioza sau lambiaza, ascaridioza si oxiuroza.


Giardioza

       Giardia este un parazit al intestinului subtire si al cailor biliare. Odata patruns in tubul digestiv al omului, parazitul se multiplica rapid, ajungand chiar la densitati de 1 milion de paraziti de 1 milion de paraziti/ cm patrat de mucoasa intestinala. Astfel apare malabsorbtia, deoarece portiuni intregi de pe suprafata intestinala sunt sustrase procesului de absorbtie.
       Contaminarea se realizeaza prin ingestia chisturilor de pe fructe sau legumele contaminate si nespalate, ingestia de alimente contaminate, maini murdare, apa contaminata. Apar urmatorele simptome: diaree, constipatie, dureri abdominale, dureri de cap, balonare, lipsa poftei de mancare, manifestari cutanate (prurit). In cazul in care parazitul patrunde in caile biliareestra si intra hepatice, apare lambliaza hepatobiliara cu rol in declansarea de coleciste, dischinezii biliare, enterite, colite. Lambliile declanseaza simptome cum ar fi: balonare, stare de oboseala, ameteala, pierdere in greutate. De asemenea se poate ajunge la hepatomegalie, cu alterarea probelor functionale hepatice.


Ascaridioza

        Ascaridioza este provocata de Ascaris Lumbricoides (limbric), un parazit de culoare alb=galbuie, uneori roz care masoara 15-25 cm. Ouale inghitite odata cu alimentele contaminate (fructe sau zarzavaturi nespalate) sau cu apa infestata ajung in intestin, unde, sub influenta sucurilor intestinale, isi pierd invelisurile, eliberandu-se larvele.
       Larvele strabat peretele intestinal si, pe cale venoasa, ajung in ficat, apoi, prin venele suprahepatice, la inima. Mai departe, prin mica circulatie, ajung in plamani unde perforeaza peretle alveolar, urca de-a lungul arborelui respirator si, prin trahee ajung in cavitatea bucala, de unde, inghitite, ajung din nou in intestin devenind adulte. Formele adulte se acupleaza, iar dupa 2-3 luni, femelele depun oua. Viata ascaridului adult este 1-2 de oua.
      Ascaridioza se face cunoscuta printr-o serie de tulburari clinice caracteristice celor 2 faze: de larva si de adult. In prima faza, cand are loc trecerea larvelor prin plamani, ne vom confrunta cu o adevarata pneumonie ascaridiana. In faza a doua, intestinala, vor aparea: dureri abdominale insotite de greata, balonari, modificari de apetit, tulburari de tranzit, cefalee, ameteli, prurit, anemie. Prezenta parazitului in caile biliare constituie cauza icterelor obstructive.



Oxiuroza

      Oxiurul este un parazit mic, femela masurand pana la 1 cm, iar masculul 0, 3-0, 5 cm. Trieste in cecum si migreaza, in special noaptea, spre orificiul anal, unde depune oua. Migrarea se face, deobicei, seara si se caracterizeaza printr-un prurit anal greu de suportat. Este introdus in organism prin intermediul mainilor murdare. Este insotit de prurit, insomnie, urticarie (datorita toxinelor), amenoree, apendicita parazitara, depresii grave, ocluzii intestinale.

     Parazitozele enumerate mai sus sunt raspnadite pe intregul glob, cu frecventa mai ridicata in colectivitatile de copii. Indiferent de tipul parazitului, prezenta acestuia in organism influenteaza negativ dezvoltarea fizica si psihica a celor infestati.Oranismul in plina dezvoltare al copiilor, cu necesitati energetice sporite, poate suferi mai mult de pe urma diversilor paraziti. Astfel, pot aperea tulburari de digestie si de absorbtie, inhibarea activitatii unor enzime, modificari ale mucoasei intestinale, toate acestea urmate de intarzieri in cresterea si dezvoltarea copiilor. De asemenea, toxinele eliminate de paraziti pot cauza tulburari neuro-psihice, tulburari de memorie, de atentie, de concentrare.
     In concluzie, parazitozele afecteaza intreg organismul. Nu trebuie laste netratate, dar nici tratate cu medicamente in exces sau nepotrivite.

      CaliVita International ofera o gama variata de produse naturale cu rol anti-parazitar, fara efecte secundare...

Solutia ideala pentru astfel de situatii cuprinde 3 etape:

    1. Distrugerea si eliminarea parazitului
    2. Eliminarea din organism a toxinelor rezultate in urma activitatii parazitului
    3. Refacerea organelor interne si a mucoaselor afectate de parazit

 

1. Distrugerea parazitului se poate realiza cu:

- Garlic Caps (extract de usturoi): omoara toti parazitii si totodata detoxifica organismul, accelereaza epitelizarea (vindecarea ranilor) mucoasei digestive si a organelor lezate. Este util in unele pneumonii, bronsite, traheite, ajuta la efacerea plamanilor dupa pneumoniile ascaridiene.

- Meal Time: contine enzime digestive care, impreuna cu extractul de usturoi (Garlic Caps), omoara chisturile de Giardia si ciupercile (prin continutul de usturoi si cuisoare). In acelasi timp este un bun dezinfectant, tonifica sistemul imunitar, contribuie la buna functionare a sistemului digestiv, protejeaza ficatul, elimina substantele reziduale.

- Para Protex: contine substante biologic active, de mare ajutor in lupta organismului cu parazitii, ciupercile si viermii intestinali. Actioneaza si asupra efectelor prezentei acestora in tractul digestiv si nu numai. Prin natura compozitiei sale lupta exclusiv impotriva agentilor intrusi, protejand bacteriile utile din intestine.

- White Willow: scoarta de salcie alba, are proprietati viermifuge.


2. Detoxifierea organismului se realizeaza excelent cu Pure Yucca


3. Refacerea florei intestinale si implicit a mucoaselor lezate de prezenta parazitului se face cu:

- AcZymes si Acidophilus: refac flora intestinala si asigura buna functionare a intestinului afectat.

- Green Care: cicatrizeaza leziunile intestinului cu ajutorul clorofilei. Mediul alcalin realizat este neprielnic parazitilor, iar vitaminele si mineralele prezente refac organismul afectat.

- Cholestone: contine usturoi si pectina de mar, care amelioreaza activitatea colonului si asigura mentinerea florei intestinale.

- Bee Power Royal Jelly: bogat in laptisor de matca, regenereaza tesuturile arborelui bronsic si este util in bolile hepatice, nevrite.

- OxyMax: prezenta oxigenului este neprielnica parazitilor si ajuta la refacerea rapida a tesuturilor lezate.

- Complexele multivitaminice Full Spectrum, Vital A, B, AB, 0, Lion Kids Punch with vitamin D , refac organismul dupa procesul de malabsorbtie ce insoteste parazitoza.

- Ocean 21: prin continutul de Aloe Vera reface tot tractul digestiv iar prin continutul de alge marine ofera din belsug necesarul de proteine, vitamine, minerale; sucul de morcov si sfecla (surse bogate in vitamine si minerale) refac tesuturile epiteliale.

- Super Soya Lecithin si Stress Management: prin complexul de vitamine din grupele B si C refac tesuturile.


Atentie! O combinatie optima de cateva produse  cu precizarea ca trebuie tinut cont ca la copii se administreaza dozele injumatatite clinicaverde.ro partener Calivita recomandam : Para Protex, Garlic Caps, Pure Yucca (la copii nu se da), Meal Time (mai ales la copii) si Acidophilus) este suficienta pentru solutionarea optima a parazitozelor.

Iarna si produsele Calivita

 Pregatiti-va de iarna!


   Rolul sistemului imunitar este acela de a ne proteja orga­nis­mul. Funcţionarea optimă a sistemului imunitar se subîn­ţe­lege (dacă nu avem vreo problemă cronică prelungită de să­nătate); ba chiar suntem „ofensaţi" dacă ne confruntăm cu vreo durere de cap, febră sau răceală într-un moment ne­po­trivit. Nu ne dăm seama de importanţa acestei părţi perfect armonizate a cor­pului nostru decât atunci când suferim sau suntem martorii unei situaţii inconfortabile cauzate de o pro­blemă imunitară dobân­dită sau moştenită genetic.

Trebuie spus că avem o imunitate natu­rală şi una dobândită. Aceasta înseamnă că, într-o anumită măsură, avem parte de protecţie chiar de la naştere, însă partea cea mai semnificativă este „învăţată" pe parcursul vieţii. Multiplicarea microbilor, a viruşilor, bacteriilor, ciupercilor şi a diferi­ţilor paraziţi care pătrund în organismul nos­tru este blocată de proteinele antibac­teriene şi de celulele imunitare (care sunt capabile să distrugă materialul infecţios şi intruşii), care fac parte din sistemul nostru imunitar şi din alte substanţe. Practic, aces­tea sunt componentele imunităţii naturale, însă unele dintre ele participă şi la func­ţio­narea imunităţii dobândite. Mai întâi, de­tectăm microorganismele dăunătoare pe ca­re nu le cunoaştem, apoi le „învăţăm" şi le distrugem. Mai mult, le putem recu­noaşte pe viitor, acest principiu stând la ba­za conceperii vaccinurilor: dacă introducem un virus slăbit în organism, prin intermediul vaccinării, mai târziu vom fi capabili să lup­tăm mult mai rapid şi mai activ cu acesta.

Echilibrul funcţionării sistemului imunitar depinde de aprovizionarea cu energie a di­feritelor celule, leucocite şi celule killer. Toa­te acestea ne solicită enorm organismul, necesitând o cantitate foarte mare de ener­gie, prin urmare corpul are nevoie şi de aju­torul nostru activ. Aşa cum suntem atenţi la modul în care ne alimentăm şi la igiena personală, tot aşa şi sistemul nostru imu­nitar merită o atenţie şi o grijă continuă – lui îi datorăm viaţa noastră, zi de zi.

Odată cu schimbarea anotimpurilor, se schimbă şi imunitatea noastră. Toamna es­te perioada în care organismul se pre­gă­teşte pentru lunile de iarnă. În această pe­rioadă stochează substanţele im­por­tante care vor fi esenţiale pentru protecţia din timpul lunilor de iarnă. Este foarte im­por­tant să participăm în mod conştient la această pregătire! În ziua de astăzi, toată lumea este în căutare de soluţii simple şi ra­pide, care sunt posibile da­to­rită produ­selor complexe! Principiul general este a­cela că su­pli­mentele alimentare nu pot în­lo­cui o alimentaţie sănătoasă, ci o pot doar suplimenta şi sprijini. În consecinţă, mulţi dintre noi se pot gândi că nici nu sunt aşa de importante, din moment ce nu sunt in­dis­pensabile, dar scăderea drastică a cali­tăţii alimentelor, stresul în continuă creş­te­re şi poluarea mediului înconjurător, toate acestea fac necesară suplimentarea. Există substanţe active pe care organismul le poa­te acumula şi substanţe ce sunt eli­mi­nate rapid. În plus, trebuie să ţinem cont de fap­tul că solicitarea crescută a organismului şi necesităţile sale variază şi în funcţie de stadiile şi situaţiile de viaţă. Cele din tine­reţe diferă de cele de la vârsta a treia, sunt influenţate în diferite grade de stresul men­tal şi fizic, iar în perioada sarcinii şi alăp­tării sunt supuse unor modificări suplimentare.

Baza prevenţiei este un mod sănătos de viaţă şi o alimentaţie echilibrată, care im­plică un aport adecvat de minerale şi vita­mine de calitate. Full Spectrum este un pro­dus complex, care se adresează proce­selor fiziologice ce ajută la utilizarea ingre­dientelor sale. Poate reprezenta un ener­gizant imunitar perfect; componentele sale asigură necesarul zilnic de minerale şi vita­mine al unui adult activ.
Aproape în fiecare zi auzim că trebuie să facem mişcare şi să ducem o viaţă mai activă. E logic că, dacă ducem o viaţă acti­vă, consumul şi cererea de energie vor creş­te. Super Mega 50 poate fi un ajutor bine venit: în caz de efort crescut, poate satisface nevoile organismului, indiferent că este vorba de efort mental intens, de practicarea unui sport sau de efort fizic. Se recomandă nu numai în cazurile mai sus men­ţionate, ci şi în lunile de toamnă, deoarece are o com­poziţie ideală pentru pregă­tirea organismului pentru sezonul rece.

CaliVita nu a uitat nici de fe­me­ile care îşi doresc copii în viitorul apro­piat şi de gravide: produsul New Life a fost conceput special pentru ele. Se ştie că ne­vo­ile organismului cresc atunci când acesta este pe cale de a da naştere unei noi vieţi, motiv pentru care este foarte important să ne pregătim în prealabil corpul pentru concepţie. Trebuie subliniat că New Life conţine vitamine şi minerale într-o calitate şi calitate care nu doar că satisfac necesarul zilnic al organismului, ci pot fi şi stocate pentru a pregăti corpul pentru iarnă.

Clinicaverde.ro partener CaliVita s-a gândit, de asemenea, şi la ne­cesarul de vitamine al persoanelor în vârstă şi al celor foarte tinere. Produsele cu multi­vitamine concepute special pentru copii sunt, de exemplu, Lion Kids Punch whith vitamin D  şi Infant Formula, în timp ce Senior Formula este destinat în special ce­lor de peste 50 de ani.

Până acum am dis­cutat despre pro­du­sele com­plexe cu vitamine, acum este timpul să vorbim şi despre minerale. Când facem mişcare, nivelele de mi­nerale din orga­nism încep să scadă, prin ur­mare impor­tan­ţa lor este de netăgăduit.

Consumul insuficient de lichide este o problemă larg răspândită în ziua de astăzi, care împiedică mineralele din alimente să fie dizolvate şi utilizate în mod optim de organism. Chiar şi în cazul unui aport adecvat de lichide, fructele şi legumele cultivate în soluri intens exploatate nu ne pot furniza necesarul de minerale.

Pentru a evita toate acestea, ne putem completa alimentaţia cu suplimente alimentare. Însă nu este totuna ce materii prime foloseşte producătorul pentru a extrage substanţele necesare. Pentru suplimentare, avem nevoie de produse de o calitate excelentă şi cu o compoziţie deosebită, aşa cum sunt cele din gama CaliVita (dintre produsele pe bază de minerale putem aminti Power Mins sau MagneZi B6): în cadrul procesului de fabricare a acestora am inclus substanţele active în forma cel mai uşor utilizabilă de către organism.

Bineînţeles, pe lângă produsele menţionate mai înainte, CaliVita oferă multe alte produse ce conţin vitamine şi minerale, aşa că oricine poate găsi cu uşurinţă un produs care să-i satisfacă ne­voile. Iar acest lucru are o importanţă deosebită toamna, când tre­buie să ne pregătim sistemul imunitar pentru iarnă!

 

Clinicaverde.ro partener Calivita va ofera cel mai bun raport calitate-pret.

Astenia de primavara

       Odată cu sosirea primăverii, vremea este din ce în ce mai plăcută, zilele sunt mai lungi, totuşi multe persoane, în loc să se simtă reenergizate, se luptă în această perioadă cu o senzaţie de epuizare, de indispoziţie şi somnolenţă. Simptomele diferă de la persoană la persoană, la unele fiind mai vage, la altele mai accentuate, dar astenia de primăvară afectează pe toată lumea. Dar ce anume poate fi în spatele acestei stări ?

        Există multe explicaţii  pentru astenia de primăvară, dar devine din ce în ce mai evident faptul că în această stare complexă sunt implicaţi mai mulţi factori şi, din acest motiv, şi  abordarea problemei trebuie făcută ţinând seama de mai multe lucruri. Astenia de primăvară nu este o boală, ci o stare asupra căreia putem interveni (şi pe care o putem depăşi) cu multă uşurinţă.

    Carenţa de vitamine: este una dintre numeroasele explicaţii şi cea mai obişnuită sau, cel puţin, cea mai la îndemână. În timpul iernii, alimentaţia noastră nu este atât de diversificată, posibilităţile de alegere sunt mai limitate, astfel că este deficitară nu numai în vitamine, dar chiar şi în enzime. Chiar dacă ne străduim să consumăm zilnic legume şi fructe proaspete, doar un segment foarte îngust de populaţie are acces la legume şi fructe cu adevărat proaspete, din cauză că majoritatea sunt conservate sau modificate genetic.
      Ce putem face ? Pe lângă consumarea unor cantităţi mari de legume şi fructe şi o dietă echilibrată, se recomandă completarea alimentaţiei noastre cu suplimente alimentare de calitate. Clinicaverde.ro partener CaliVita oferă un spectru larg de astfel de produse, de ex. multivitamine (Full Spectrum, produse adecvate grupelor sanguine etc.), produse antioxidante (qProtect  Mega qProtect , Smokerade etc.), din care fiecare persoană îşi poate găsi produsul cel mai potrivit. Nu uitaţi de produsul nostru deosebit, ZenThonic, sau de produsele reenergizante, cum ar fi Coenzyme Q10, Energy and Memory etc.).

      Factori psihologici: deşi în multe locuri se consideră că simptomele asteniei de primăvară au o determinantă psihică (fiind o stare „la modă” în această perioadă), nu trebuie să omitem faptul că această teorie are o puternică bază reală. În timpul iernii, din cauza zilelor lipsite de lumină puternică şi reducerii activităţii fizice, scade nivelul hormonului numit serotonină, având drept consecinţă oboseala şi depresia.
      Cum putem depăşi această stare ? În nici un caz să nu compensăm senzaţia de fericire cu dulciurile. Să facem multă mişcare, să petrecem mai mult timp în aer liber, chiar dacă stăm într-un birou, să deschidem fereastra. Chiar şi o scurtă plimbare prin parc, după-amiaza, poate fi de mare ajutor !

      Metabolismul: iarna, metabolismul nostru este mai lent. Activităţile noastre fizice sunt mai reduse, avem  nevoie de mai mult somn şi petrecem mult mai puţin timp în aer liber. Metabolismul poate fi accelerat prin practicarea de exerciţii fizice (preferabil, în aer liber), cum ar fi mersul pe jos sau alergatul. Trebuie însă să ne gândim şi la starea tegumentului nostru şi metabolismul acestuia. Să ne începem fiecare zi cu duşuri alterativ calde-reci, apoi să ne îngrijim pielea cu produsele cosmetice CaliVita, de o calitate deosebită. Nu uitaţi că pentru atingerea scopului propus, bătălia pentru combaterea celulitei trebuie începută din timp, şi la aceasta poate contribui, într-o măsură importantă, crema anticelulitică C-Rx distribuită de CaliVita.

    Curăţenia mare de primăvară. Multă lume admite că primăvara trebuie începută cu o curăţenie mare care să se extindă asupra întregului organism. Printre produsele CaliVita găsiţi numeroase produse care favorizează procesele de detoxificare ale organismului (de ex. Green Care, Liquid Chlorophyll, Detox Patch, apa alcalină produsă de Aquarion etc.), indiferent de cura de detoxificare pe care o alegeţi.

      Debarasaţi-vă de starea depresivă, de kilogramele acumulate în perioada  de iarnă şi alegeţi, cu îndrăzneală, produsele CaliVita, ca un completare în bătălia împotriva asteniei de primăvară.

Consumul de migdale, nuci şi alune determină o ameliorare a colesterolului

10 nuci.jpgConsumul de nuci, migdale şi alune determină o ameliorare a nivelului colesterolului, potrivit rezultatelor preliminare a 25 de teste clinice. Aceste alimente sunt bogate în proteine vegetale, mai ales acizi graşi nesaturaţi, în fibre, minerale, vitamine şi alte elemente ca antioxidanţii, precizează autorii studiului apărut luni în Archives of Internal Medicine. Consumul acestor fructe face obiectul cercetărilor datorită capacităţii lor de a scădea colesterolul sanguin şi reduce astfel riscul de boli cardiovasculare, explică doctorul Joan Sabate de la Universitatea Loma Linda din California. Ea a analizat rezultatele celor 25 de teste clinice, care au implicat consumul acestor alimente, desfăşurate în şapte ţări şi la care au participat 583 persoane cu niveluri scăzute sau ridicate ale colesterolului. În cadrul testelor, au fost comparate datele strânse de la un grup de persoane care nu au consumat alimentele respective şi de la altul, care consumase diferite cantităţi de nuci, migdale şi alte produse echivalente. Nimeni nu lua medicamente împotriva colesterolului.



  Participanţii la studiu au consumat în medie 67 g de migdale, nuci sau alte fructe cu coajă tare pe zi, ceea ce a determinat o scădere medie cu 5, 1% a nivelului total de colesterol. Trigliceridele, grăsimile care circulă în sânge şi provin mai ales din asimilarea corpilor graşi, a zaharurilor şi a alcoolului, au scăzut cu 10, 2% la persoanele care aveau niveluri ridicate (cel puţin 150 mg/dl), dar cu mai puţin la cele cu niveluri mai mici.

   Cel mai puternic efect al consumului de migdale, nuci şi alune a fost observat la persoanele care aveau un nivel ridicat al colesterolului rău (colesterolul LDL - lipoproteine de mică densitate), un indice de masă corporală scăzut şi un regim alimentar occidental, spun autorii studiului. Se recomandă astfel includerea acestor alimente în regimuri alimentare terapeutice pentru ameliorarea nivelului de colesterol, pentru că pot reduce riscul de boli cardiace, încheie ei.

 

sursa: posta medicala.ro

Vitamina C

              Vitaminele sunt compuşi organici complecşi, biologic activi, indispensabile pentru funcţionarea corespunzătoare a organismului. Cea mai mare parte a vitaminelor nu pot fi produse de organism, astfel încât trebuie luate din alimente şi/sau suplimente alimentare.

În funcţie de solubilitate, vitaminele pot fi împărţite în două gupe mari, :

  • vitamine solubile în grăsimi (vitamine liposolubile)
  • vitamine solubile în apă (vitamine hidrosolubile)


Organismul are nevoie de ambele grupe de vitamine, deoarece împreună fortifică sistemul imunitar al organismului. În cazul unei alimentaţii deficitare în vitamine, pot apărea simptomele unor boli: în cazuri mai uşoare, hipovitaminoza, iar în cazurile mai grave, avitaminoza, cu manifestările clinice specifice.


Scorbutul, o afecţiune cauzată de deficienţa vitaminei C, a fost descris deja la începutul secolului al XV-lea, astfel încât poate fi considerat una dintre cele mai vechi afecţiuni cunoscute.  A făcut ravagii în timpul războiului şi foametei, în special în rândul navigatorilor. Era cunoscut chiar şi de navigatorii vikingi, care pe baza simptomelor l-au denumit skyrbjur.
Deoarece populaţia saşă de pe ţărmurile nordice ale mării nu putea pronunţa acest cuvânt, l-au denumit schrbock, ulterior fiind tradus în latină în scorbutus.

În mijlocul anilor 1700, când încă nu se ştia nimic despre vitamine, un medic de pe o navă, J. Lind, a descoperit o relaţie între sângerarea gingiilor, căderea dinţilor şi vindecarea lentă a rănilor  (simptome tipice scorbutului)  şi consumul de citrice. Totuşi, încă multă vreme, scorbutul a fost considerat o boală contagioasă. Abia în anul 1912, în urma unor experimente pe porcii de mare, s-a putut dovedi că scorbutul este într-adevăr o boală datorată lipsei unei vitamine, din cauza consumului insuficient de fructe şi legume proaspete. După ce s-a clarificat că citricele şi verdeţurile conţin cea mai mare cantitate din aceasta, la sugestia lui Dummond a fost denumită vitamina C (pe atunci, litera B era deja „ocupată” de o altă vitamină).

La sfârşitul anilor 1920, Szent-Györgyi Albert a găsit o substanţă necunoscută în glandele suprarenale pe care, după stabilirea compoziţiei (C6H8O6) a denumit-o acid hexuronic (1928). A observat că această substanţă se găseşte nu numai în glandele suprarenale, ci şi în citrice, dar nu putea să extragă cantităţi suficiente pentru a o examina din punct de vedere chimic. Datorită unui complex de împrejurări extraodinare, a realizat că ardeiul verde din Szeged conţine cantităţi mari din această substanţă.

Conform legendei, nu îi plăcea ardeiul şi, când într-o seară soţia i-a pus lângă mâncare şi un ardei, în loc de ceartă şi discuţii, ca un soţ liniştit, într-o clipă de neatenţie a soţiei, a ascuns ardeiul în buzunarul hainei sale. După cină, a coborât în laborator şi, după multe alte fructe şi legume pe care experimentase până atunci fără succes, neavând nimic de pierdut, a scos ardeiul salvat la cină, şi s-a apucat de treabă. Se pare că în aceeaşi seară, soluţia se afla în mâinile sale. A ştiut că a găsit mina de aur pentru vitamina C. După cantităţile infime extrase la început, acum era capabil să producă dintr-o dată mai multe kilograme. Din 10 litri de suc de ardei, putea să obţină 6, 5 gr de acid hexuronic.

Conform amintirilor lui  Szent-Györgyi Albert: „Câteva săptămâni mai târziu, aveam în mâinile mele mai mult de jumătate de kilogram de vitamină; până atunci aveam doar miligrame. Această cantitate am împărţit-o în întreaga lume, şi astfel am aflat care este compoziţia chimică exactă a vitaminei C. Consecinţa este că astăzi se fabrică tone, fiind  sursa de bază pentru sănătatea omului”.

În zilele noastre, acidul ascorbic este utilizat nu atât pentru prevenirea deficienţei de vitamina C, ci mai ales pentru efectul său antioxidant şi de protecţie celulară.  

Acidul ascorbic este una dintre cele mai importante vitamine, stimulând numeroase reacţii. Efectul său antioxidant accelerează regenerarea celulelor, anihilând radicalii liberi; este indispensabil pentru ţesuturile conjunctive, pentru formarea colagenului. Are un rol important în respiraţia celulară, creşte în sânge nivelul  anticorpilor produşi de sistemul imunitar şi astfel organismul poate lupta mai activ împotriva infecţiilor şi a bolilor, în general. Fortifică ţesutul muscular, pereţii vaselor capilare, ajută vindecarea rănilor, absorbţia calciului şi a fierului; este indispensabil pentru sănătatea dinţilor, gingiilor şi a oaselor. Activează numeroase enzime, participă la sinteza hormonilor din glandele suprarenale, oferă protecţie împotriva stresului etc.

Este o substanţă optic activă, dextrogiră. Deseori se poate auzi că nu există nici o diferenţă între efectul acidului ascorbic natural şi cel sintetic exercitat asupra organismului. Dar, aceasta nu este întru totul adevărat: dintre cei doi izomeri ai vitaminei C (acelaşi număr de atomi, dar molecule cu structuri diferite), acidul L- ascorbic şi D- ascorbic, doar tipul L- reprezintă forma bioactivă, adică doar acesta are efectul deplin al vitaminei. În timp ce în sursele naturale se găseşte doar această formă, substanţele preparate sintetic conţin şi acid D- ascorbic.

Acidul L-ascorbic poate fi găsit atât în plante, cât şi în organismul animalelor. Unele plante au un conţinut de acid ascorbic deosebit de mare. De exemplu, 100 gr de măceşe conţin aproximativ 400 mg;  bradul, 200mg; pătrunjelul, 185mg; ardeiul verde, 125 mg şi varza, 87mg.

Fiind o vitamină hidrosolubilă, surplusul de acid ascorbic este eliminat în 4-6 ore prin urină. De aceea, este mai indicat să se consume mai multe doze mici în timpul zilei, sau suplimente cu eliberare întârziată, la a căror fabricare se utilizează acid ascorbic natural.

Dr. Kohán József

 

Renunţarea la fumat poate reduce nivelul de stres

                 De obicei fumătorii susţin că au nevoie de o ţigară pentru a se calma, însă un nou studiu realizat în Marea Britanie afirmă contrariul, indicând că nivelul stresului cronic scade la persoanele care se lasă de fumat. Acest studiu a fost realizat pe 469 de fumători care încearcă se se lase de fumat după ce au fost spitalizaţi pentru probleme cardiace. Conform studiului, cei care au rezistat 1 an fără să fumeze, au înregistrat scăderi semnificative ale nivelului de stres cronic, în timp ce nivelul de stres a rămas constant la cei care s-au reapucat de fumat. Studiul a fost realizat de London School of Medicine and Dentistry şi a fost publicat în jurnalul Addiction.

'Fumătorii consideră de multe ori ţigările ca pe un instrument prin care pot scăpa de stres, iar cei care s-au lăsat de fumat, sunt tentaţi să se reapuce dacă trec printr-un eveniment stresant în viaţă, pentru a se calma', explică Peter Hajek, unul dintre cercetătorii care au participat la experiment.

Şi totuşi studiile arată că nefumătorii înregistrează niveluri mai scăzute de stres cronic decât fumătorii. Teoria susţinută de cercetătorii britanici explică faptul că fumatul generează o creştere a nivelului de stres pe termen lung, chiar dacă poate acţiona ca un calmant în situaţii stresante imediate, pe termen scurt.

Există şi un prag psihologic al fumătorului care asociază fumatul cu nevoia de a se calma într-o situaţie stresantă. Un fumător care consumă un pachet de ţigări pe zi are astfel 20 de motive de stres zilnic, resimţite atunci când nivelul nicotinei din organism scade, pe care le depăşeşte prin fumat. Odată ce se lasă de fumat el va avea 20 de motive de stres mai puţin, în fiecare zi, mai susţine Peter Hajek.

Sursa:Agerpres

Nouă descoperire în domeniul diagnosticării precoce a maladiei Alzheimer

             

              Identificarea prezenţei unei proteine în concentraţie ridicată în organism constituie semnul unei îmbolnăviri de Alzheimer chiar şi cu 10 ani înainte de declanşarea propriu-zisă a maladiei, conform unui material publicat în revista Archives of General Psychiatry. Detectarea nivelului acestei proteine se poate realiza prin simple analize de sânge, iar tratarea precoce a maladiei poate micşora semnificativ impactul acesteia. Conform oamenilor de ştiinţă, cu mulţi ani înainte de declanşarea maladiei Alzheimer, iminenţa acesteia este anunţată de creşterea nivelului unei proteine denumită clusterină. Studiul, realizat de Institutul de Psihiatrie din cadrul King's College din Londra, a identificat şi faptul că un nivel mai ridicat al acestei proteine corespunde unor pierderi de memorie mai rapide şi mai severe.

Perspectiva unui test de sânge care să identifice din timp declanşarea maladiei Alzheimer ar putea reprezenta un adevărat 'Graal' pentru viitorii bolnavi. În cadrul acestui studiu au fost comparate mostre de sânge prelevate de la 300 de persoane suferind de Alzheimer dar şi sănătoase.

Prin comparaţie, cercetătorii au descoperit faptul că simptomele maladiei Alzheimer sunt legate de nivelul clusterinei din sânge, iar nivelurile mai mari din această proteină sunt asociate unor cazuri mai grave de deterioare cerebrală provocată de demenţă.

Experimentele realizate pe cobai au demonstrat că această proteină este produsă în cantităţi din ce în ce mai ridicate, odată cu înaintarea în vârstă, şi este legată de dezvoltarea plăcilor senile pe creier, ce obstrucţionează sistemul de comunicare între celulele nervoase. Clusterina înconjoară aceste plăci. Oamenii de ştiinţă nu ştiu încă dacă aceste plăci sunt cauza maladiei Alzheimer sau doar un efect al acesteia, însă au constatat că organismul produce o mai mare cantitate de clusterină pe măsură ce plăcile se acumulează, fapt care sugerează că această proteină ar încerca să protejeze creierul în faţa acestei ameninţări.

Din acest motiv, un nivel mai ridicat de clusterină, proteină ce poate fi detectată printr-o simplă analiză de sânge, poate să atragă atenţia asupra faptului că organismul a început deja lupta împotriva maladiei Alzheimer, deşi maladia propriu-zisă nu s-a declanşat încă la nivel simptomatic.

sursa:www.postamedicala.ro