Melatonin 3.0 - tratament naturist ce combate insomnia si ofera un somn odihnitor

Rating: 3.3/5 (87 voturi)

57.64 RON
Tva:
24%
Cod produs:
FL0063
Puncte Bonus:
117
Cantitate:
60 TABS
Cantitate:
Trimite unui prieten

Numele dvs.:*
E-mail dvs.:*
Email prieten:*
Abonare newsletter

Email:*

 

Preparatul natural Melatonina o solutie pentru insomnie

   Organismul uman, pe masura ce inainteaza in varsta, sufera o serie de modificari legate de declinul functiilor fiziologice, ceea ce determina o scadere a capacitatii de raspuns la stres si o crestere a incidentei bolilor. Se diminueaza capacitatea fizica, functiile pulmonare, cardiace, renale, sexuale, endocrine, auditive, vizuale.

   Batranetea este o etapa inevitabila a existentei noastre, dar o putem face mai suportabila, facila si sa ramanem cat mai putin dependenti de cei din anturajul nostru.

   In structura trunchiului cerebral intra si o mica formatiune care a fost denumita epifiza (glanda pineala) si careia, de-a lungul secolelor, i-au fost atribuite diverse functii. In Evul Mediu, renumitul filozof francez Rene Descartes credea ca aici salasluieste sufletul, aceasta glanda fiind invaluita de mister. In prezent se cunosc mai multe despre ea, dar misterul pare sa persiste in continuare in anumite privinte.

   Melatonina este o substanta sintetizata la nivel acestei glande, in conditiile in care intensitatea luminii scade. Pornind de la serotonina, o substante neurotransmitatoare, glanda epifiza prepara si secreta melatonina. Melatonina are rol important in ritmul circadian sau alternanta periodica somn-veghe. Scaderea intensitaii luminii naturale stimuleaza sinteza sa, acest lucru asigurand odihna fiziologica. Faptul in sine este deosebit de important, deoarece, in timpul starii de veghe, in organism se acumuleaza cantitati importante de substante toxice care pot fi eliminate doar in timpul somnului, corespunzator bioritmului fiecaruia.

   S-a descoperit, de asemenea, ca melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti (mai putemic chiar decat vitaminele C si E), fiind singurul antioxidant capabil sa patrunda in celulele corpului si sa previna astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in profunzimea structurilor morfo-functionale ale organismului. Melatonina distruge intr-o mare proportie radicalii liberi raspunzatori de unele afectiuni degenerative (cancer, Alzheimer, Parkinson, dementa senila, etc.).

   In zilele noastre, exista o preocupare accentuata pentru a se reusi supravietuirea indivizilor pana la varste inaintate intr-o forma fizica si intelectuala buna. A aparut astfel conceptul de „successful aging", adica "imbatranire reusita". Aceasta inseamna incetinirea sau intarzierea dezvoltarii unor maladii si a unor procese degenerative care creaza dificultati in existenta persoanelor in varsta.


   Numeroase cercetari au demonstrat ca aceste procese pot fi incetinite, creandu-se, in zilele noastre, adevarate strategii anti-imbatranire care se refera la: o dieta echilibrata din punct de vedere caloric, modificari in stilul de viata (nutritie sanatoasa, oxigenare corespunzatoare, odihna, auto-cunoastere), practicarea unor activitati fizice (fapt care incetineste diminuarea masei musculare odata cu inaintarea in varsta), stimularea secretiei unor substante cu rol in procesul de imbatranire.

   Profesorul Dario Acuna Castroviejo de la Universtitaea din Granada a coordonat cercetarile efectuate pe cobai modificati genetic, suferind de imbatranire prematura. Cercetatorii au descoperit ca primele semne de imbatranire care apareau la varsta de 5 luni (echivalentul a 30 de ani umani) erau provocate de o crestere brusca a nivelului de oxigen si nitrogen din organism, ceea ce cauza distrugerea celulelor. Dupa administrarea de melatonina, procesul de imbatranire a fost incetinit. Profesorul recomanda consumul de melatonina dupa varsta de 30 de ani, pentru a proteja celulele de atacurile care pot provoca moartea acestora.


   O alta proprietate importanta a melatoninei este aceea de revitalizare a intregului sistem endocrin, asa cum a demonstrat cercetatorul elvetian Walter Pierpaoli. Prin transplantarea glandei pineale de la un soarece tanar la unul batran, soarecele batran si-a recastigat vitalitatea si tineretea, pe care le-a pastrat pana la moarte, eveniment survenit dupa un timp cu peste 25 de procente mai indelungat decat durata medie de viata. Pe de alta parte, atunci Pierpaoli a transplantat glanda pineala a unui soarece batran la unul tanar, acesta a imbatranit rapid, in contextul in care secretia de melatonina era deosebit de redusa.

   Spre deosebire de alti antioxidanti, melatonina nu sufera un ciclu redox, deci nu are abilitatea moleculara de a suferi reduceri si oxidari reversibile si succesive. Melatonina, odata oxidata, nu mai poate fi readusa la starea anterioara, astfel incat, in urma reactiei cu radicalii liberi, are capacitatea de a forma produsi finali stabili. Astfel, melatonina face parte din categoria antioxidantilor "terminali" sau "de sacrificiu", in prezent studiindu-se utilizarea sa in starile patologice asociate cu stresul oxidativ, in special in cele care insotesc procesul de imbatranire si degenerare: boala Parkinson, Alzheimer, ateroscleroza, etc.

   De asemenea, s-a mai dovedit experimental ca administrarea de melatonina poate duce la oprirea proceselor cancerigene, la scaderea colesterolului si poate imbunatati viata sexuala, deoarece scaderea productiei de melatonina (odata cu varsta) duce la pierderea apetitului sexual, ceea ce conduce, in timp, la atrofierea organelor sexuale.

   Melatonina asigura per-ansamblu adaptarea organismului la schimbarile de mediu si variatele provocari ale zilelor noastre.

Un flacon de Melatonina are 60 de tablete si costa 57.64lei (cel mai mic pret de distributie).

0-0-1

in afectiuni grave

0-0-2

Melatonina distruge intr-o mare proportie radicalii liberi raspunzatori de unele afectiuni degenerative (cancer, Alzheimer, Parkinson, dementa senila, etc.)

Componente
Valoare
Unitate
Melatonina-
3
mg
Afectiuni si simptome in care actioneaza
Mod de folosire
Antioxidare celulara
0-0-1
Atrofie musculara
0-0-1
Batranete
0-0-1
Bioritm
0-0-1
Boala Alzheimer
0-0-1
Cancer - prevenire
0-0-1
Dependenta de droguri
0-0-2
Depresie
0-0-2
Epilepsie
0-0-1
Hormoni - reglare
0-0-1
Imbatranire tesuturi (intarziere)
0-0-1
Insomnie
0-0-1
Nervozitate
0-0-1
Oboseala
0-0-1
Schizofrenie
0-0-2
Scleroza
0-0-2
Senilitate
0-0-2
Stres
0-0-1
Ticuri nervoase
0-0-1
Tumora cerebrala
0-0-2
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.