Panax Ginseng

Rating: 2.8/5 (69 voturi)

61.16 RON
Tva:
24%
Cod produs:
FL0067
Puncte Bonus:
124
Cantitate:
100 TABLETE
Cantitate:
Trimite unui prieten

Numele dvs.:*
E-mail dvs.:*
Email prieten:*
Abonare newsletter

Email:*

Panax Ginseng - ginseng corean pentru imbunatatirea activitatii cerebrale si fortifierea generala fizica


Ginseng-ul este o planta perena originara din Asia de Rasarit, Siberia si America de Nord. Pentru multiplele proprietati terapeutice, chinezii o considera planta minune. In comert exista mai multe tipuri de Ginseng (coreean, chinez, american, siberian), toate facand parte din familia Araliaceae, unele mai mult, altele mai putin eficiente.

Astazi, in mai toata lumea, extractul de ginseng este folosit in scopuri terapeutice sub forma de supliment natural. Faptul ca sporeste forta fizica si spirituala constituie o certitudine. Nu intamplator, aceasta planta este denumita in China "radacina vietii". Chinezii sustin ca extractul de ginseng vindeca, printre altele, impotenta, anemia, afectiunile digestive, insomniile, oboseala, hipoglicemia, bolile inflamatorii articulare, tulburarile de circulatie sanguina si regleaza tensiunea arteriala. Stimuleaza activitatea glandelor endocrine si faciliteaza asimilarea vitaminelor si substantelor minerale.

Pentru persoanele care nu se alimenteaza corespunzator si prezinta carente de vitamine si minerale, e foarte important ca aportul de astfel de elemente esentiale sa fie absorbit si utilizat integral. Fara vitamine si substante minerale, organismul este incapabil sa prelucreze si sa transforme in energie proteinele, glucidele si lipidele. Consumul regulat de ginseng este folositor pentru oricine, indiferent de varsta sau sex, deoarece previne imbatranirea si mentine forta si pofta de viata. Efectete deosebite ale ginsengului chinezesc si coreean (Panax Ginseng) sunt cunoscute de milenii...

In medicina Orientului Indepartat este considerat un panaceu, un medicament natural bun la toate. Cu cat planta este mai batrana, cu atat cresc calitatea si puterea tamaduitoare a extractului, deoarece creste continutul in substante active. In cazul ginsengului coreean, calitatea cea mai buna se obtine din planta de cinci-sapte ani. Ginsengul siberian sau radacina de Taiga (Eleutherococcus Senticosus) a fost studiata ca planta terapeutica in primul rand de cercetatorii rusi. Acestia au testat efectele extractului de radacina si au obtinut rezultate deosebite la muncitorii dintr-o fabrica si la sportivi. In cazul celor 15.350 de muncitori testati, rata imbolnavirilor s-a redus la 37, 1%, iar in cazul atletilor si altor sportivi, s-au obtnut rezultate deosebite: o rezistenta mai mare si o refacere mult mai rapida a conditiei fizice in urma efortului prelungit.

Folosirea extractului de ginseng in sport este tot mai raspandita. S-a stabilit ca administrarea unor doze mari de extract este extrem de benefica. Ginsengul in stare pura contine 12-13 elemente active (ginsenozide), care si in radacina de cea mai buna calitate se regasesc doar in proportie de 1-2%. In urma testelor, s-a confirmat ca extractul din aceasta planta stimuleaza activitatea cerebrala, deoarece creste nivelul de adrenalina, aceasta tinand "treaz" creierul si intarziind aparitia oboselii. In timpul antrenamentelor sau competitiilor, ginsengul face ca musculatura sa foloseasca mai putin glicogen si mai multi acizi grasi pentru producerea energiei.

Atentie!

    - Desi extractul de ginseng nu este un medicament, ar fi de preferat ca persoanele cu hipertensiune arteriala si cardiacii sa consulte medicul inainte de a asocia acest preparat cu medicamentele prescrise. Dozele mici pot produce cresterea tensiunii arteriale, iar dozele mari - scaderea acesteia.

    - E important de stiut ca extractul de ginseng prezent in capsulele sau tabletele solubile in intestin este cel mai eficient.

    - Diferitele preparate de ginseng obtinute prin extractie alcoolica nu sunt intocmai eficiente.


Un flacon de Panax Ginseng are 100 de tablete si costa 61.16 Lei (cel mai mic pret de distributie)

Se administreaza 1-2 tablete /zi

0-1-0

Obs.:

- Determina o mai buna utlizare a vitaminelor si sarurilor minerale.

- In doza mica creste tensiunea. In doza mare scade tensiunea.

- Tonifiant general.

- Incetineste procesul de imbatranire.

- Hipertensivii si cardiacii vor consulta medicul in privinta consumului.

- In cazul asocierii cu vitamina C aceasta se va lua la un interval de 3-4 ore dupa Panax Ginseng.

- Se ia pe stomacul gol

Componente
Valoare
Unitate
Ginseng coreean
500
mg
Afectiuni si simptome in care actioneaza
Mod de folosire
Activitate fizica (stimulare)
1-0-0
Anemie
1-0-0
Astenie
1-0-0
Hipertensiune
1-0-0
Imbatranire tesuturi (intarz.)
1-0-0
Memorie (imbunatatire)
1-0-0
Oboseala
1-0-0
Rau de mare, avion, mas. (prev.
1-0-0
Senilitate (dementa senila)
1-0-0
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.