ClinicaVerde Facebook
Bine ai venit! [Acces cont]
Cosul meu:
0 produse in cos
Wishlist:
0 produse dorite
   Nu aveti produse in cos!
Garlic Caps with Extra Parsley - produs naturist cu rol antibiotic si detoxifiant

Rating: 2.7/5 (65 voturi)

43.99 RON
Tva:
24%
Cod produs:
PN0113
Puncte Bonus:
88
Cantitate:
100 CAPS GELATINOASE
Cantitate:
Trimite unui prieten

Numele dvs.:*
E-mail dvs.:*
Email prieten:*
Abonare newsletter

Email:*

 

Garlic Caps - antibiotic natural , suport al sistemului imunitar si al sistemului cardiovascular

 

   Printre preparatele cu continut de usturoi comercializate de CaliVita se afla cele care contin usturoi chinezesc si patrunjel, precum si cele in care usturoiul este asociat cu alte extracte de plante, cum ar fi Cayene.

 

   Usturoiul, planta cu multiple calitati terapeutice cunoscute de multa vreme, are o serie de efecte benefice pentru organismul uman. Pe langa efectul deosebit pe care il are in buna functionare a sistemului cardiovascular, usturoiul poseda si un putemic efect antibiotic, contribuie la procesul de digestie si ofera protectie fata de agentii cancerigeni.

 

   Aceste efecte se datoreaza celor peste 200 de substante active pe care le contine: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime. Deosebit de activi sunt cei 70 de compusi ce au in structura lor sulf. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanta cu un puternic efect antibiotic. Acest compus rezulta in urma actiunii unei enzime - alinaza - asupra alinei din compozitia plantei. Dintre toate speciile de usturoi cultivate in intreaga lume, merita amintit usturoiul chinezesc care contine alina in concentratia cea mai mare. De asemenea, este demn de remarcat si continutul apreciabil de selenium al usturoiului chinezesc.

 

   Chiar si documente dintre cele mai vechi amintesc de proprietatile terapeutice ale usturoiului. De exemplu, constructorii de piramide din Egiptul antic consumau usturoi, ceapa si ridichi pentru prevenirea bolilor contagioase. De asemenea, legiunile romane folseau cantitati insemnate de usturoi in alimentatie. In acele vremuri usturoiul era utilizat pentru tratarea a peste 60 de boli. Medicina populara recomanda usturoiul mai ales in cazuri de hipertensiune si obezitate.

 

   Efectele asupra aparatului cardiovascular constau in combaterea tahicardiei si spasmelor arterelor coronare raspunzatoare de producerea crizelor de angina si a infarctului de miocard, imbunatatind astfel performanta cardiaca. De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor si a trombozei arteriale.

 

   Cercetarile au demonstrat ca utilizarea regulata a usturoiului in alimentatie constituie una din cele mai eficiente metode de profilaxie si tratament ale arterosclerozei. Reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate mica (LDL) raspunzatoare de formarea ateroamelor si contribuie, in acelasi timp, la sporirea cantitatii de lipoproteine cu densitate crescuta (HDL), care au efect protector fata de ateroscleroza. De asemenea, au fost dovedite si efectele vasodilatatoare si hipotensoare ale usturoiului.

   Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifesta mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Din aceasta cauza poate ameliora durerile de cap si claudicatia intermitenta. Avand acelasi efect si asupra vaselor sangvine ale intestinelor, usturoiul poate fi de un real ajutor si pentru cei cu dereglari functionale ale aparatului digestiv.

 

   Usturoiul este un excelent detoxifiant, sudorific, expectorant, tonic, antibiotic si antispastic. Accelereaza epitelizarea si vindecarea ranilor. Este util in unele pneumopatii, iar, datorita efectului antibiotic natural, este indicat in tratamentul virozelor, precum si in tratarea bronsitelor si traheitelor. Acest efect al usturoiului este cunoscut inca din Evul Mediu, cand era folosit de preotii francezi pentru impiedicarea raspandirii epidemiei de ciuma. Astazi este dovedit ca usturoiul are atat un efect antibiotic impotriva unor microorganisme, cum ar fi Stafilococul, E-Coli, Proteus-Pseudomonas, virusul herpetic, Candida Albicans, cat si un efect antihelminitic.

 

   In "Journal of the National Cancer Institute", revista americana de specialitate, au aparut studii care demonstreaza efectul anti-cancerigenic net al usturoiului. Oamenii care consuma cantitati insemnate de usturoi si ceapa prezinta un risc foarte scazut de aparitie a cancerului gastric, de piele sau de colon.

 

   Preparatele moderne de buna calitate pastreaza efectul curativ al usturolului, cunoscut de milenii in medicina populara, eliminand in acelasi timp neplacerile cauzate de mirosul patrunzator caracteristic, precum si arsurile gastro-esofagiene provocate de consumul plantei in stare cruda.

 

   Patrunjelul este cunoscut in primul rand pentru efectul sau diuretic. Din aceasta cauza, medicina populara il utilizeaza sub forma de ceai, pentru eliminarea calculilor renali, profilaxia si tratarea cistitelor. De asemenea, imbunatateste digestia, creste apetitul si combate durerile gastrice. Se mai foloseste ca antispastic, expectorant si calmant al tusei. Consumul patrunjelului contribuie cu succes la oprirea formarii si la eliminarea microcalculilor urinari.

 

   Planta denumita Cayene, un soi de ardei iute din America centrala si de Sud, a fost utilizata de bastinasi in ratamentul diareii si a spasmelor tubului digestiv. Ulterior, acesta planta denumita in limba latina Caspicum Frutescens s-a raspandit si in Orient. Principala substanta activa este Capsaicina alaturi de care mai contine vitaminele A, B, C, rutina si uleiuri volatile. Desi este iute, Cayene poate poate fi consumata si de cei suferinzi de ulcer gastroduodenal. Aceasta deoarece planta este iritanta pentru stomac doar in stare gatita. Aceasta planta este folosita in primul rand in scop curativ, dar poate fi consumata si in mod curent ca tonifiant si stimulator general.

   Efectul sau curativ principal se adreseaza in mod deosebit aparatulului cardiovascular, contribuind la prevenirea infarctului, pentru ca reduce nivelul LDL si al trigliceridelor din sange, mentinand nivelul HDL. Deoarece normalizeaza circulatia sangelui, poate fi utillzatla atat de catre cei care sufera de hipertensiune, cat si in cazuri de hipotensiune. Cayenne mai are efecte benefice si in raceala, gripa, tulburari digestive functionale, dureri articulare, stari depresive.

 

   Preparatele naturale pe baza de usturoi de la CaliVita mai contin fie patrunjel, fie Cayene, combinandu-se astfel proprietatile mai multor plante.

 

Atentie! Preparatele cu usturoi se vor consuma cu multe lichide. Cei care prezinta dereglari de hemostaza sanguina, precum si femeile gravide trebuie sa consulte medicul curant, deoarece acest produs favorizeaza sangerarile. In caz de alergie la usturoi sau de nefrita acuta si cronica, se va evita consumarea acestui preparat. Mamele care alapteaza vor evita si ele consumul de extract de usturoi din cauza diareei pe care aceata o poate provoca sugarilor. Nu se recomanda patrunjelul ca diuretic in nefritele acute sau cronice.

 

Un flacon de Garlic Caps are 100 de capsule si costa 43.45 lei (cel mai mic pret de distributie).

Obs.:

-  2-3 gel/zi

- Tonic.

- Se consuma cu multe lichide, dupa masa.

- In cazul unei parazitoze intestinale se recomanda impreuna cu Para Protex si Acidophilus, ultimul luat la 15 zile de la administrarea Para Protex si Garlic Caps. La randul lor, Para Protex si Garlic Caps se administreaza numai in prima jumatate a fiecarei luni.

- Este indicat sa se faca tratamentul de toata familia.

Componente
Valoare
Unitate
Extract inodor de usturoi (Allium sativum)
350
mg
Extract de patrunjel (Petroselium crispus)
250
mg
Afectiuni si simptome in care actioneaza
Mod de folosire
Adenom de prostata
1-0-1
Afectiuni cardiovasculare
1-0-1
Afte
0-1-1
Amigdalita
0-1-1
Antibacterian
1-1-1 (lunar primele 15z./ 30 pana la term. flac.)
Antibiotic (efect)
1-1-1
Antipiretic
1-0-1
Antiseptic intestinal
1-0-1
Antiseptic pulmonar
1-1-1
Antispastic
1-0-1
Aparat cardiovascular
1-1-1
Aparat respirator
1-1-1
Apetit (crestere)
1-1-1
Ateroscleroza
1-1-1
Bronsita
1-1-1
Candidoza
1-1-1
Circulatie sanguina (imbunatatire)
1-0-1
Calculi biliari
1-1-1
Calculi renali
1-1-1
Ciroza
1-1-0, dupa masa
Cistita
1-0-1
Colesterol (scadere)
1-1-1
Colica biliara
1-0-1
Colica renala
1-0-1
Dermatite, dermatoze
1-0-1
Detoxifiere
1-0-1
Diuretic in af. renale/prostata
1-0-1
Diuretic cardiaci
1-0-1
Dureri de gat
1-0-1
Edeme
1-1-1
Emfizem pulmonar
1-1-1
Expectorant
1-1-1
Faringita
1-0-1
Febra
1-1-1
Furunculoza
1-1-1
Giardia
1-1-1 (lunar primele 15z./ 30 pana la term. flac.)
Glaucom
1-0-1
Gripa, guturai, raceala, viroze
1-1-1
Hipertensiune arteriala
1-1-1
Infarct miocardic (prevenire)
1-1-1
Infectii urinare
1-1-1
Laringita
1-1-1
Malabsorbtie intestinala
0-1-1 in t. mesei
Mancarimi de piele
1-1-0
Nicturie
0-1-1
Parazitoza intestinala
1-1-1 (lunar primele 15z./ 30 pana la term. flac.)
Parodontoza
1-1-1
Persoane in varsta - preventiv
1-1-1
Raguseala
1-1-1
Sinuzita
1-1-1
Trombofeblita
1-1-1
Tuberculoza
1-1-1
Tuse
1-1-1
Vaginita
1-1-1
Zona Zoster
1-1-1
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.
Cinci lucruri despre usturoi

        Usturoiul este una dintre plantele ale cărei efecte benefice au fost confirmate de medicina modernă după sute de ani de utilizare. Este îndrăgit de multă lume, fiind unul din condimentele de bază ale bucătăriei naţionale italiene şi franţuzeşti. Chiar dacă utilizarea usturoiului are nenumărate avantaje, multe persoane nu îl suportă, datorită gustului său specific foarte puternic. Din fericire, astăzi există suplimente alimentare de calitate ce conţin extract de usturoi dezodorizat.

Haideţi să vedem care sunt câteva dintre efectele benefice ale usturoiului!

    O serie de studii au demosntrat că usturoiul are efecte antibacteriene şi antifungice. Conform rezultatelor unui astfel de studiu, consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Heliobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric şi duodenal. Examinând efectele antivirale ale usturoiului, cercetătorii au descoperit că alicina sulfurică pe care o conţine este eficientă, printre altele, împotriva virusului ce cauzează herpesul. Conform cercetărilor ştiinţifice, datorită efectelor sale antifungice, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans – agenţii săi activi sulfuroşi menţionaţi mai sus sunt capabili să dezintegreze pereţii celulari şi proteinele ciupercilor.

    Efectele sale antioxidante nu au fost încă documentate în articole ştiinţifice, chiar dacă experimentele in vitro au demonstrat că usturoiul ne poate proteja eficient celulele de radicalii liberi, cum ar fi hidrogen-peroxidul sau alţi radicali liberi de peroxid.

    Poate fi, de asemenea, eficient în tratarea hipertensiunii; comparând rezultatele mai multor studii dublu-oarbe, cercetătorii au descoperit că, dacă usturoiul este consumat în doze de 600-900 mg, pe termen lung, cel puţin de patru ori pe săptămână, poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

    Usturoiul este cunoscut în special datorită efectului său de reducere a colesterolului. Acesta a fost confirmat de o serie de studii: dacă este aplicat pe termen lung, reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL (numic şi „colesterolul rău”), în timp ce nivelul de colesterol HDL creşte pe durata tratamentului. Cercetătorii au tras concluzia că acest efect poate fi atribuit alicinei din usturoi.

    Pe lângă faptul că reduc tensiunea arterială şi nivelul de colesterol, agenţii activi din usturoi pot ajuta şi la normalizarea nivelurilor altor grăsimi sanguine, cum ar fi trigliceridele. Prin urmare, usturoiul ne protejează inima şi vasele de sânge.

Bibliografie:
Billing J, Sherman P, The Quarterly Review of  Biology (1998) 73(1): 3-49.
Zhou ZF, Zhang YS, Wang YM, Chung Hua Liu  Hsing Ping Hsueh Tsa Chih (1997) 18(1):18-21.
Silagy C, Neil AW, J Hypertension )1994) 12:463–68.
Weber ND, et al, Planta Med (1992) 58(5):417-23.
Yarnell E, Garlic: Continuing Education Module (1999) New Hope Institute of Retailing
(produced in association with Bastyr University, Bothell, WA). 8 pages.
Adetumbi M, Javor GT, Lau BH, Antimicrob Agents Chemother (1986) 30(3):499-501.
Ledezma E, et al, Mycoses (1996) 39:393-5
Yoshida S, et al, Appl  Environ Microbiol (1987) 53(3):615-7.
Ide N, Matsuura H, Itakura Y, Phytotherapy Research (1996) 10:340-341.

 

Clinicaverde.ro partener Calivita va recomanda mai multe detalii despre produsele care au in compozitie usturoi:

-Garlic Caps with Extra Parsley(100 CAPS GELATINOASE)
-Cholestone(90 TABLLETE)

Parazitozele intestinale si tratamentul natural cu produsele Calivita

                Parazitozele constituie un motiv de reala ingrijorare pentru oricine. In ultima vreme tot mai multi adulti au fost depistati cu diversi paraziti. Una din cauzele aparitiei acestora este igiena necorespunzatoare, insa lambria este rezistenta si la clorinarea apei, deci contaminarea este inevita
            Pentru o mai buna intelegere a fenomenului trebuie cunoscute cateva notiuni...
            Parazitul este o fiinta vegetala sau animala care traieste temporar sau definitiv pe seama altei fiinte vegetale sau animale, deseori provocandu-i tulburari evidente.
            Parazitismul reprezinta un mod de viata in care o fiinta foloseste, in parte sau in totalitate, ca mediu necesar vietii sale, o alta fiinta.
            Parazitozele sunt boli cauzate de prezenta in organism a diversi paraziti. Cele mai intalnite parazitoze sunt: giardioza sau lambiaza, ascaridioza si oxiuroza.


Giardioza

       Giardia este un parazit al intestinului subtire si al cailor biliare. Odata patruns in tubul digestiv al omului, parazitul se multiplica rapid, ajungand chiar la densitati de 1 milion de paraziti de 1 milion de paraziti/ cm patrat de mucoasa intestinala. Astfel apare malabsorbtia, deoarece portiuni intregi de pe suprafata intestinala sunt sustrase procesului de absorbtie.
       Contaminarea se realizeaza prin ingestia chisturilor de pe fructe sau legumele contaminate si nespalate, ingestia de alimente contaminate, maini murdare, apa contaminata. Apar urmatorele simptome: diaree, constipatie, dureri abdominale, dureri de cap, balonare, lipsa poftei de mancare, manifestari cutanate (prurit). In cazul in care parazitul patrunde in caile biliareestra si intra hepatice, apare lambliaza hepatobiliara cu rol in declansarea de coleciste, dischinezii biliare, enterite, colite. Lambliile declanseaza simptome cum ar fi: balonare, stare de oboseala, ameteala, pierdere in greutate. De asemenea se poate ajunge la hepatomegalie, cu alterarea probelor functionale hepatice.


Ascaridioza

        Ascaridioza este provocata de Ascaris Lumbricoides (limbric), un parazit de culoare alb=galbuie, uneori roz care masoara 15-25 cm. Ouale inghitite odata cu alimentele contaminate (fructe sau zarzavaturi nespalate) sau cu apa infestata ajung in intestin, unde, sub influenta sucurilor intestinale, isi pierd invelisurile, eliberandu-se larvele.
       Larvele strabat peretele intestinal si, pe cale venoasa, ajung in ficat, apoi, prin venele suprahepatice, la inima. Mai departe, prin mica circulatie, ajung in plamani unde perforeaza peretle alveolar, urca de-a lungul arborelui respirator si, prin trahee ajung in cavitatea bucala, de unde, inghitite, ajung din nou in intestin devenind adulte. Formele adulte se acupleaza, iar dupa 2-3 luni, femelele depun oua. Viata ascaridului adult este 1-2 de oua.
      Ascaridioza se face cunoscuta printr-o serie de tulburari clinice caracteristice celor 2 faze: de larva si de adult. In prima faza, cand are loc trecerea larvelor prin plamani, ne vom confrunta cu o adevarata pneumonie ascaridiana. In faza a doua, intestinala, vor aparea: dureri abdominale insotite de greata, balonari, modificari de apetit, tulburari de tranzit, cefalee, ameteli, prurit, anemie. Prezenta parazitului in caile biliare constituie cauza icterelor obstructive.



Oxiuroza

      Oxiurul este un parazit mic, femela masurand pana la 1 cm, iar masculul 0, 3-0, 5 cm. Trieste in cecum si migreaza, in special noaptea, spre orificiul anal, unde depune oua. Migrarea se face, deobicei, seara si se caracterizeaza printr-un prurit anal greu de suportat. Este introdus in organism prin intermediul mainilor murdare. Este insotit de prurit, insomnie, urticarie (datorita toxinelor), amenoree, apendicita parazitara, depresii grave, ocluzii intestinale.

     Parazitozele enumerate mai sus sunt raspnadite pe intregul glob, cu frecventa mai ridicata in colectivitatile de copii. Indiferent de tipul parazitului, prezenta acestuia in organism influenteaza negativ dezvoltarea fizica si psihica a celor infestati.Oranismul in plina dezvoltare al copiilor, cu necesitati energetice sporite, poate suferi mai mult de pe urma diversilor paraziti. Astfel, pot aperea tulburari de digestie si de absorbtie, inhibarea activitatii unor enzime, modificari ale mucoasei intestinale, toate acestea urmate de intarzieri in cresterea si dezvoltarea copiilor. De asemenea, toxinele eliminate de paraziti pot cauza tulburari neuro-psihice, tulburari de memorie, de atentie, de concentrare.
     In concluzie, parazitozele afecteaza intreg organismul. Nu trebuie laste netratate, dar nici tratate cu medicamente in exces sau nepotrivite.

      CaliVita International ofera o gama variata de produse naturale cu rol anti-parazitar, fara efecte secundare...

Solutia ideala pentru astfel de situatii cuprinde 3 etape:

    1. Distrugerea si eliminarea parazitului
    2. Eliminarea din organism a toxinelor rezultate in urma activitatii parazitului
    3. Refacerea organelor interne si a mucoaselor afectate de parazit

 

1. Distrugerea parazitului se poate realiza cu:

- Garlic Caps (extract de usturoi): omoara toti parazitii si totodata detoxifica organismul, accelereaza epitelizarea (vindecarea ranilor) mucoasei digestive si a organelor lezate. Este util in unele pneumonii, bronsite, traheite, ajuta la efacerea plamanilor dupa pneumoniile ascaridiene.

- Meal Time: contine enzime digestive care, impreuna cu extractul de usturoi (Garlic Caps), omoara chisturile de Giardia si ciupercile (prin continutul de usturoi si cuisoare). In acelasi timp este un bun dezinfectant, tonifica sistemul imunitar, contribuie la buna functionare a sistemului digestiv, protejeaza ficatul, elimina substantele reziduale.

- Para Protex: contine substante biologic active, de mare ajutor in lupta organismului cu parazitii, ciupercile si viermii intestinali. Actioneaza si asupra efectelor prezentei acestora in tractul digestiv si nu numai. Prin natura compozitiei sale lupta exclusiv impotriva agentilor intrusi, protejand bacteriile utile din intestine.

- White Willow: scoarta de salcie alba, are proprietati viermifuge.


2. Detoxifierea organismului se realizeaza excelent cu Pure Yucca


3. Refacerea florei intestinale si implicit a mucoaselor lezate de prezenta parazitului se face cu:

- AcZymes si Acidophilus: refac flora intestinala si asigura buna functionare a intestinului afectat.

- Green Care: cicatrizeaza leziunile intestinului cu ajutorul clorofilei. Mediul alcalin realizat este neprielnic parazitilor, iar vitaminele si mineralele prezente refac organismul afectat.

- Cholestone: contine usturoi si pectina de mar, care amelioreaza activitatea colonului si asigura mentinerea florei intestinale.

- Bee Power Royal Jelly: bogat in laptisor de matca, regenereaza tesuturile arborelui bronsic si este util in bolile hepatice, nevrite.

- OxyMax: prezenta oxigenului este neprielnica parazitilor si ajuta la refacerea rapida a tesuturilor lezate.

- Complexele multivitaminice Full Spectrum, Vital A, B, AB, 0, Lion Kids Punch with vitamin D , refac organismul dupa procesul de malabsorbtie ce insoteste parazitoza.

- Ocean 21: prin continutul de Aloe Vera reface tot tractul digestiv iar prin continutul de alge marine ofera din belsug necesarul de proteine, vitamine, minerale; sucul de morcov si sfecla (surse bogate in vitamine si minerale) refac tesuturile epiteliale.

- Super Soya Lecithin si Stress Management: prin complexul de vitamine din grupele B si C refac tesuturile.


Atentie! O combinatie optima de cateva produse  cu precizarea ca trebuie tinut cont ca la copii se administreaza dozele injumatatite clinicaverde.ro partener Calivita recomandam : Para Protex, Garlic Caps, Pure Yucca (la copii nu se da), Meal Time (mai ales la copii) si Acidophilus) este suficienta pentru solutionarea optima a parazitozelor.

O solutie pentru colesterolemie cu produse naturale

      Colesterolul este un tip de grasime care poate fi gasita în aproape orice aliment de origine animala. În general, colesterolul este considerat daunator de majoritatea oamenilor, desi este indispensabil pentru anumite functii vitale. În organismul uman este indispensabil pentru producerea hormonilor si mentinerea structurii membranelor celulare, dar o cantitate însemnata este utilizata si de catre ficat pentru producerea acidului biliar.

 

   Totusi, multe persoane trebuie sa-si supravegheze cu strictete colesterolemia datorata alimentatiei, deoarece ficatul singur produce o cantitate suficienta de colesterol pentru a acoperi necesitatile organismului.

 

   Colesterolul nu se dizolva bine în apa, din aceasta cauza transportul sau de catre sânge se face cu greutate. Transportul particulelor de colesterol este facilitat de un învelis proteic, numit lipoproteina. Clasificarea diferitelor lipoproteine se face în functie de densitatea lor, cele mai importante fiind colesterolul de mica densitate (low density lipoprotein, LDL) si de mare densitate (high density lipoprotein, HDL).

 

   În sânge, o mare parte a colesterolului este sub forma de LDL, iar acesta e transportat de la ficat la diferitele organe ale corpului, unde este utilizat. În cazul în care cantitatea de LDL din fluxul sanguin este prea mare, se pot forma depuneri aterosclerotice pe peretii vaselor sanguine, deoarece excesul de LDL din sânge este preluat de fagocite, care apoi se integreaza în peretii vasculari. Astfel, în timp, pe peretele vascular se formeaza niste "pernite" mici care vor îngusta lumenul vascular si vor reduce irigarea tesuturilor. În general, o colesterolemie crescuta înseamna o hipercolesterolemie periculoasa, adica LDL-colesterolemie.

 

   Exista însa si colesterol "bun". HDL înseamna particule de colesterol de diametru redus, care, spre deosebire de LDL, sunt utile. Caracteristica specifica a HDL-colesterolului consta în capacitatea sa de a mobiliza si colesterolul deja depus pe peretii vaselor de sânge si de a-l transporta la ficat, unde este eliminat si, astfel, nivelul colesterolului din sânge scade si organismul înlatura efectul nociv al acestuia, iar riscul aparitiei aterosclerozei se reduce. Cercetarile clinice internationale au dovedit ca la bolnavii cu un nivel mai scazut al HDL-colesterolului apar mai frecvent complicatii ale aparatului cardiovascular si creste riscul infarctului miocardic. În concluzie, HDL-colesterolul protejeaza vasele sanguine de leziuni aterosclerotice. De aceea, nu este suficient sa reducem doar nivelul colesterolului total, adica al LDL-colesterolului, ci, preventiv, este indispensabila si cresterea HDL-colesterolului.

 

   În acest sens, în viata de zi cu zi, pe lânga o alimentatie moderna, ne ajuta si consumul de suplimente alimentare. Sunt deosebit de benefice fructele cu un continut ridicat de vitamina A, C, E si alti antioxidanti. Este indicat sa se consume fructe al caror indice CARO (capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen) este mare si care sunt bogate în fibre vegetale, cum ar fi, de exemplu, mangostana. În Europa, mangostana se întâlneste mai ales ca o componenta a unor sucuri de calitate sau a unor suplimente alimentare. Astfel, ZenThonic este un supliment alimentar care, pe lânga numeroasele efecte benefice asupra organismului, este util si în protejarea sistemului cardiovascular. Nivelul grasimilor din sânge poate fi redus si prin consumul de Nopalin, un supliment alimentar cu un continut ridicat de fibre vegetale. Nopalinul, prin efectul sau de reglare a greutatii corporale, înlatura si factorul de risc reprezentat de excesul ponderal. În prevenirea aterosclerozei este foarte important si consumul sistematic de acizi grasi nesaturati (acizii grasi omega 3). În afara de uleiul de peste Omega 3, si Evening Primrose Oil contine acizi grasi nesaturati. Consumând Evening Primrose Oil, vom obtine efecte la fel de benefice ca si în cazul suplimentului alimentar Omega 3. Dintre plante, este eficient usturoiul din Garlic caps, deoarece influenteaza nu numai nivelul colesterolului "bun" si "rau", ci îndeparteaza plachetele calcificate depuse deja pe peretii vaselor sanguine. Cele mai moderne produse cu activitate "multi", care scad colesterolemia, sunt cele care contin antioxidanti, fibre vegetale, acizi grasi nesaturati si usturoi (de ex. Cholestone). În sânge mai exista un tip de grasime cu rol în aparitia aterosclerozei: trigliceridele. Principalele componente ale grasimilor asimilate o data cu alimentele sunt trigliceridele, tesuturile grase ale organismului fiind formate aproape în totalitate din trigliceride. Depozitate sub forma de grasimi, ele reprezinta si cea mai importanta sursa de energie a organismului. O parte a trigliceridelor provine din grasimile alimentare, dar organismul este capabil sa sintetizeze trigliceridele si din alte alimente (de ex. zaharuri, respectiv carbohidrati). Nivelul trigliceridelor din sânge poate creste si în urma unei alimentatii bogate în grasimi sau a consumului de alcool în cantitati mari. Pentru a reduce nivelul trigliceridelor din sânge în vederea evitarii aterosclerozei si a infarctului miocardic, pe lânga respectarea unei diete este de ajutor si suplimentul alimentar Super Soya Lecithin.