Evening Primrose Oil

Rating: 2.8/5 (74 voturi)

70.46 RON
Tva:
24%
Cod produs:
FL0036
Puncte Bonus:
143
Cantitate:
100 CAPS GELATINOASE
Cantitate:
Trimite unui prieten

Numele dvs.:*
E-mail dvs.:*
Email prieten:*
Abonare newsletter

Email:*

EVENING PRIMROSE OIL-ulei de Primula pentru reglare hormonala feminina si protector cardio-vascular si cerebral

Uleiul extras din "Primula De Seara" contine doi acizi grasi nesaturati: acidul alfa-linoleic si acidul gamma-linoleic, cunoscuti si sub denumirea de Vitamina F. Primul este un acid gras esential, care nu poate fi sintetizat in organism, pe cand acidul gamma-linoleic este produs de catre organism, constituind materia prima pentru sinteza prostaglandinelor.

Prostaglandina E1 este cea mai importanta componenta, avand un rol primordial in combaterea arterosclerozei, hipertensiunii arteriale, obezitatii, trombozelor, fiind un slimulent al imunitatii si al functiilor cerebrale. Datorita calitatilor enumerate mai sus, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca 3% dintre caloriile introduse in oganism prin alimentatie sa fie furnizate de catre acizi grasi esentiali, iar in cazul copiilor si al femeilor care alapteaza, aceasta pondere sa fie de 5%.

Alimentatia omului modern este bogata in acizi grasi saturati si in uleiuri vegetale prelucrate industrial, din ultima categorie lipsind insa acizii grasi nesaturati. Din aceasta cauza se modifica raportul optim dintre aceste doua tipuri de acizi, faptul in sine ducand la aparitia bolilor cardovasculare.

Uleiul de Primula contine aproximativ 72% acid alfa-linoleic si 9% acid gamma-linoleic, iar din aceasta cauza poate fi considerat cea mai importanta sursa naturala de Vitamina F. Acest ulei eteric are atat un efect neutralizant al radicalilor liberi, cat si un efect de impiedicare a formarii acestora.

Jill Belch de la Universitatea din Glasgow a realizat un experiment pe 52 de bolnavi de artrita reumatoida, 17 dintre ei primind ulei de Primula, alti 17 - o combinatie de ulei de Primula si unturi de peste, iar ceilalti 18 - Placebo (o substanta inactiva, neutra). La 83% dintre pacientii primei grupe, durerile s-au ameliorat considerabil, acelasi rezultat fiind obtinut de catre 94% dintre pacientii celei de-a doua grupe, in timp ce doar 34% dintre componentii celui de-al treilea lot au renuntat la calmante. Efectele pozitive s-au facut prezente la 2 - 4 luni de la debutul tratamentului.

Uleiul de Primula s-a dovedit eficace si in combaterea durerilor si a neplacerilor asociate ciclului menstrual. Un studiu efectuat pe 70 de femei din Marea Britanie a demonstrat ca prin administrarea zilnica de 6 capsule de ulei de Primula in trei reprize, 67% dintre ele au scapat total de simptomele neplacute, 22 au inregistrat ameliorari considerabile, in timp ce la 11% nu s-a remarcat nici un efect.

Alt efect al acestui ulei consta in ameliorarea stairilor depresive la alcoolici, prin deblocarea transformarii acidului alfa-linoleic in acid gamma-linoleic (PGEI, transformare inhibata de alcool si generatoare de depresii psihice). De asemenea, uleiul de Primula are efect protector asupra ficatului si rinichilor, organe agresate in mod special de alcool. Uleiul de Primula intarzie aparitia complicatiilor diabelului zaharat, contribuie la buna functionare a glandei tiroide, stimuleaza functia reno-urinara si incetineste procesul de imbatranire.

Atentie! Acizii grasi nesaturati sunt deosebit de sensibili fata de actiunea radicalilor liberi. De aceea, celor ce consuma cantitati mari de acizi grasi Omega-3 sau Ulei de Primula li se reccomanda sa utilizeze in completare si antoxidanti.

Un flacon de Evening Primrose Oil are 100 de capsule si costa 70.46 lei (cel mai mic pret de distributie)

Se administreaza 2 gel/zi:

1-0-1

Obs.:

- Se asociaza cu antioxidanti.

- Pentru reglarea tiroidei in asociere cu Protect 4 Life si Noni.

- Franeaza imbatranirea.

Componente
Valoare
Unitate
Acid cis-linoleic
365
mg
Acid gamma-linoleic
45
mg
Afectiuni si simptome in care actioneaza
Mod de folosire
Adulti (18-50 ani) - preventiv
1-0-1
Alaptare
1-0-1
Alcoolism
1-0-1
Aparat urinar
1-0-1
Astm bronsic
1-0-1
Avort (prevenire)
1-0-1
Crampe musculare
1-0-1
Dependenta de droguri (trat.)
1-0-1
Dermatite si dermatoze
1-0-1
Dureri menstruale
1-0-1
Exoftalmie
1-0-1
Epilepsie
1-0-1
Eczeme
1-0-1
Fertilitate
1-0-1
Fibrom uterin
1-0-1
Gastrita
1-0-1
Glande suprarenale
1-0-1
Gravide (ultimele 2 luni sarc.)
1-0-1
Hipertiroidie
1-0-1
Hipotensiune
1-0-1
Hipotiroidie
1-0-1
Hormoni (reglare)
1-0-1
Insuficienta renala
1-0-1
Inteligenta (ridicare coefic.)
1-0-1
Litiaza renala
1-0-1
Mancarimi de piele
1-1-1
Menstruatii neregulate
1-0-1
Nicturie copii
1-0-1
Obezitate
1-0-1
Polineuropatii
1-0-1
Psoriazis
1-0-1
Reumatism
1-01
Riduri
1-0-1
Schizofrenie
1-0-1
Scleroza multipla
1-0-1
Secretie lactica (stimulare)
1-0-1
Spondilita anchilopoietica
1-0-1
Steatoza hepatica
1-0-1
Zona Zoster
1-0-1
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.
O solutie pentru colesterolemie cu produse naturale

      Colesterolul este un tip de grasime care poate fi gasita în aproape orice aliment de origine animala. În general, colesterolul este considerat daunator de majoritatea oamenilor, desi este indispensabil pentru anumite functii vitale. În organismul uman este indispensabil pentru producerea hormonilor si mentinerea structurii membranelor celulare, dar o cantitate însemnata este utilizata si de catre ficat pentru producerea acidului biliar.

 

   Totusi, multe persoane trebuie sa-si supravegheze cu strictete colesterolemia datorata alimentatiei, deoarece ficatul singur produce o cantitate suficienta de colesterol pentru a acoperi necesitatile organismului.

 

   Colesterolul nu se dizolva bine în apa, din aceasta cauza transportul sau de catre sânge se face cu greutate. Transportul particulelor de colesterol este facilitat de un învelis proteic, numit lipoproteina. Clasificarea diferitelor lipoproteine se face în functie de densitatea lor, cele mai importante fiind colesterolul de mica densitate (low density lipoprotein, LDL) si de mare densitate (high density lipoprotein, HDL).

 

   În sânge, o mare parte a colesterolului este sub forma de LDL, iar acesta e transportat de la ficat la diferitele organe ale corpului, unde este utilizat. În cazul în care cantitatea de LDL din fluxul sanguin este prea mare, se pot forma depuneri aterosclerotice pe peretii vaselor sanguine, deoarece excesul de LDL din sânge este preluat de fagocite, care apoi se integreaza în peretii vasculari. Astfel, în timp, pe peretele vascular se formeaza niste "pernite" mici care vor îngusta lumenul vascular si vor reduce irigarea tesuturilor. În general, o colesterolemie crescuta înseamna o hipercolesterolemie periculoasa, adica LDL-colesterolemie.

 

   Exista însa si colesterol "bun". HDL înseamna particule de colesterol de diametru redus, care, spre deosebire de LDL, sunt utile. Caracteristica specifica a HDL-colesterolului consta în capacitatea sa de a mobiliza si colesterolul deja depus pe peretii vaselor de sânge si de a-l transporta la ficat, unde este eliminat si, astfel, nivelul colesterolului din sânge scade si organismul înlatura efectul nociv al acestuia, iar riscul aparitiei aterosclerozei se reduce. Cercetarile clinice internationale au dovedit ca la bolnavii cu un nivel mai scazut al HDL-colesterolului apar mai frecvent complicatii ale aparatului cardiovascular si creste riscul infarctului miocardic. În concluzie, HDL-colesterolul protejeaza vasele sanguine de leziuni aterosclerotice. De aceea, nu este suficient sa reducem doar nivelul colesterolului total, adica al LDL-colesterolului, ci, preventiv, este indispensabila si cresterea HDL-colesterolului.

 

   În acest sens, în viata de zi cu zi, pe lânga o alimentatie moderna, ne ajuta si consumul de suplimente alimentare. Sunt deosebit de benefice fructele cu un continut ridicat de vitamina A, C, E si alti antioxidanti. Este indicat sa se consume fructe al caror indice CARO (capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen) este mare si care sunt bogate în fibre vegetale, cum ar fi, de exemplu, mangostana. În Europa, mangostana se întâlneste mai ales ca o componenta a unor sucuri de calitate sau a unor suplimente alimentare. Astfel, ZenThonic este un supliment alimentar care, pe lânga numeroasele efecte benefice asupra organismului, este util si în protejarea sistemului cardiovascular. Nivelul grasimilor din sânge poate fi redus si prin consumul de Nopalin, un supliment alimentar cu un continut ridicat de fibre vegetale. Nopalinul, prin efectul sau de reglare a greutatii corporale, înlatura si factorul de risc reprezentat de excesul ponderal. În prevenirea aterosclerozei este foarte important si consumul sistematic de acizi grasi nesaturati (acizii grasi omega 3). În afara de uleiul de peste Omega 3, si Evening Primrose Oil contine acizi grasi nesaturati. Consumând Evening Primrose Oil, vom obtine efecte la fel de benefice ca si în cazul suplimentului alimentar Omega 3. Dintre plante, este eficient usturoiul din Garlic caps, deoarece influenteaza nu numai nivelul colesterolului "bun" si "rau", ci îndeparteaza plachetele calcificate depuse deja pe peretii vaselor sanguine. Cele mai moderne produse cu activitate "multi", care scad colesterolemia, sunt cele care contin antioxidanti, fibre vegetale, acizi grasi nesaturati si usturoi (de ex. Cholestone). În sânge mai exista un tip de grasime cu rol în aparitia aterosclerozei: trigliceridele. Principalele componente ale grasimilor asimilate o data cu alimentele sunt trigliceridele, tesuturile grase ale organismului fiind formate aproape în totalitate din trigliceride. Depozitate sub forma de grasimi, ele reprezinta si cea mai importanta sursa de energie a organismului. O parte a trigliceridelor provine din grasimile alimentare, dar organismul este capabil sa sintetizeze trigliceridele si din alte alimente (de ex. zaharuri, respectiv carbohidrati). Nivelul trigliceridelor din sânge poate creste si în urma unei alimentatii bogate în grasimi sau a consumului de alcool în cantitati mari. Pentru a reduce nivelul trigliceridelor din sânge în vederea evitarii aterosclerozei si a infarctului miocardic, pe lânga respectarea unei diete este de ajutor si suplimentul alimentar Super Soya Lecithin.

Consumul de migdale, nuci şi alune determină o ameliorare a colesterolului

10 nuci.jpgConsumul de nuci, migdale şi alune determină o ameliorare a nivelului colesterolului, potrivit rezultatelor preliminare a 25 de teste clinice. Aceste alimente sunt bogate în proteine vegetale, mai ales acizi graşi nesaturaţi, în fibre, minerale, vitamine şi alte elemente ca antioxidanţii, precizează autorii studiului apărut luni în Archives of Internal Medicine. Consumul acestor fructe face obiectul cercetărilor datorită capacităţii lor de a scădea colesterolul sanguin şi reduce astfel riscul de boli cardiovasculare, explică doctorul Joan Sabate de la Universitatea Loma Linda din California. Ea a analizat rezultatele celor 25 de teste clinice, care au implicat consumul acestor alimente, desfăşurate în şapte ţări şi la care au participat 583 persoane cu niveluri scăzute sau ridicate ale colesterolului. În cadrul testelor, au fost comparate datele strânse de la un grup de persoane care nu au consumat alimentele respective şi de la altul, care consumase diferite cantităţi de nuci, migdale şi alte produse echivalente. Nimeni nu lua medicamente împotriva colesterolului.



  Participanţii la studiu au consumat în medie 67 g de migdale, nuci sau alte fructe cu coajă tare pe zi, ceea ce a determinat o scădere medie cu 5, 1% a nivelului total de colesterol. Trigliceridele, grăsimile care circulă în sânge şi provin mai ales din asimilarea corpilor graşi, a zaharurilor şi a alcoolului, au scăzut cu 10, 2% la persoanele care aveau niveluri ridicate (cel puţin 150 mg/dl), dar cu mai puţin la cele cu niveluri mai mici.

   Cel mai puternic efect al consumului de migdale, nuci şi alune a fost observat la persoanele care aveau un nivel ridicat al colesterolului rău (colesterolul LDL - lipoproteine de mică densitate), un indice de masă corporală scăzut şi un regim alimentar occidental, spun autorii studiului. Se recomandă astfel includerea acestor alimente în regimuri alimentare terapeutice pentru ameliorarea nivelului de colesterol, pentru că pot reduce riscul de boli cardiace, încheie ei.

 

sursa: posta medicala.ro