Iron Plus - supliment natural pe baza de fier si vitamina c organica

Rating: 2.9/5 (103 voturi)

42.79 RON
Tva:
24%
Cod produs:
CV0180
Puncte Bonus:
87
Cantitate:
100 TABLETE
Cantitate:
Trimite unui prieten

Numele dvs.:*
E-mail dvs.:*
Email prieten:*
Abonare newsletter

Email:*

 

IRON PLUS - preparat pe baza de fier chelatat

 

   Fierul este unul din elementele indispensabile vietii, fiind absolut necesar pentru sinteza hemoglobinei din eritrocite (globulele rosii), a mioglobinei din celulele musculare si a unor enzime esentiale.

   Fierul nu este sintetizat in organism si de aceea este necesar un aport exogen corespunzator, realizat atat prin consumul unor alimente cu continut bogat in fier (din care doar 2-10% se absoarbe), cat si prin utilizarea suplimentelor alimentare.

 

  Fierul - de acest element depinde in cea mai mare masura cantitatea de oxigen care ajunge la creier, inima, ficat, musculatura si la alte tesuturi. Fierul contribuie la dezvoltarea fizica generala, la stimularea imunitatii si ameliorarea semnelor de oboseala. Este utilizat in profilaxia si tratamentul anemiei provocate de carenta de fier si ajuta la regenerarea epidermei.

 

   Femeile pierd in fiecare luna de doua ori mai mult fier decal barbatii. Organismul gravidei necesita, de asemenea, o cantitate dubla de fier. In general, necesarul zilnic de fier al femeilor este de 15 mg, dar, in cazul gravidelor si al mamelor care alapteaza, aceasta cantitate ajunge pana la 50 mg. O alimentatie rationala contine circa 6 mg de fier la 100 de calorii, fiind astfel imposibil ca o gravida sa consume zilnic o cantitate de alimente capabila sa-i asigure necesarul zilnic de fier. 10-50% dintre sugari, copii, adolescenti, gravide, femei in varsta si sportive prezinta carente de fier. La copii, semnele carentei de fier se manifesta initial prin scaderea capacitatii de concentrare si a memoriei, ducand la reducerea treptata a nivelului intelectual.

 

   Carenta de fier poate determina, de asemenea, fragilitatea parului si a unghiilor, descuamarea tegumentelor, stari de oboseala si ameteli. Un aport suplimentar de fier este necesar si la persoanele care consuma cantitati mari de cafea si ceai. Capacitatea de absorbtie a fierului de catre organism este diminuata de fosfolipidele din oua si de fitatii din graul macinat.

 

   Administrarea fierului este recomandata cel mai frecvent sub forma de chelati (compus rezultat prin combinarea unui metal cu un aminoacid). Mineralele ajunse in organism prin intermediul suplimentelor alimentare (forma chelatata cu aminoacizi), se absorb cu o eficienta de 3-10 ori mai mare decat mineralele sub forma anorganica si cele care nu intra in compozitia unor chelati.

 

Atentie! Desi absorbtia fierului la omul sanatos este strict controlata, aportul prelungit si in cantitati mari al acestuia poate duce la acumulari masive in organism, cauzand boala denumita Hemosideroza.

 

   Este recomandabil ca, inainte de inceperea unui tratament de suplimentare cu fier, gravidele si femeile care alapteaza sa consulte medicul curant.

 

   In cazul barbatilor care consuma deja polivitamine complexe, suplimentarea cu fier se recomanda numai in situatii de carenta cronica. Preparatele organice cu fier se pot consuma concomitent cu vitamina E, in aceasta situatie ambele produse pastrandu-si eficacitatea.

 

   In cazul bolilor reumatismale, al micozelor si herpesului cronic, utilizarea fierului scade, fiind necesar de accea un aport mai crescut de suplimente cu fier. Conform unor informatii publicate in anul 1988 in "Journal of Orthomolecular Medicine", nu se recomanda consumul de fier pe parcursul infectiilor, deoarece favorizeaza multiplicarea microbilor. In aceasta situatie, organismul nu este capabil sa utilizeze fierul si il depoziteaza doar. Suplimentarea cu fier a carentei se va face doar dupa scaderea febrei si incetarea infectiei. Multivitaminele insa se pot folosi.

 

Un flacon de Iron Plus are 100 de tablete si costa 42.79 lei (cel mai mic pret de distributie).

Se administreaza 1 tab/zi :0-0-1


Obs.:

- Consumatorilor mari de cafea si ceai.

- Consumul prelungit si in cantitati mari poate cauza boala numita Hemosideroza.

- Nu se recomanda in caz de febra, diaree, infectii, hemosideroze.

Componente
Valoare
Unitate
Fier (fumarat)
14
mg
Vitamina C
30
mg
Bioflavonoid complex din citrice
10
mg
Afectiuni si simptome in care actioneaza
Mod de folosire
Anemie
0-0-1
Anemie feripriva
0-0-1
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.