C 300 plus

Rating: 2.9/5 (63 voturi)

64.68 RON
Tva:
24%
Cod produs:
CV0158
Puncte Bonus:
164
Cantitate:
120CAPS
Cantitate:
Trimite unui prieten

Numele dvs.:*
E-mail dvs.:*
Email prieten:*
Abonare newsletter

Email:*

C 300 Plus with Rose Hips and Bioflavonoids- vitamina C cu bioflavonoide pentru integritatea structurala si buna functionare a organelor interne si a sistemului circulator

 
Se cunoaste faptul ca organismul uman este incapabil sa produca vitamina C, o substanta indispensabila pentru functionarea sa normala. Vitamina C joaca un rol important in sprijinirea sistemului imunitar; ea ajuta organismul sa se protejeze impotriva bacteriilor si virusilor, contribuie la sanatatea gingiilor, pielii, oaselor si cartilajelor, garanteaza functionarea normala a inimii, a sistemului nervos si circulator.

Este bine de stiut ca vitamina C apartine grupei de vitamine solubile in apa, prin urmare exista posibilitatea eliminarii mult prea rapide din corp. Chiar daca necesarul de vitamina C al organismului poate fi asigurat doar din alimentatie - in urma consumului de fructe si legume crde, daca este posibil organice - acesta trebuie monitorizat cu atentie. Vitamina C se descompune foarte usor din cauza caldurii, luminii, umiditatii si a metalelor. Conditiile nefavorabile de depozitare a alimentelor pot duce, de asemenea, la pierderea semnificativa a vitaminei C din compozitie. Pierderile cele mai insemnate apar in faza de preparare si gatire a alimentelor.


Calivita International a elaborat suplimentul natural Vitamina C 300 Plus pentru a veni in intampinarea celor mai variate si exigente nevoi de alimentatie bogata in vitamina C naturala.


De ce avem nevoie de Vitamina C?

- Pentru ca ajuta sistemul imunitar sa protejeze eficient organismul impotriva bacteriilor si virusurilor.
- Pentru ca este esentiala pentru functionarea normala a sistemului nervos.
- Pentru ca sprijina functionarea sanatoasa a sistemului cardiovascular.
- Pentru ca participa la meninerea sanatatii vaselor sanguine, la formarea si functionarea adecvata a tesuturilor conjunctive si, prin urmare, la mentinerea sanatatii gingiilor, pielii, oaselor si cartilajelor.
- Pentru ca are un puternic efect antioxidant, prevenind si combatand mutatiile si degenerarile celulare.
- Pentru ca are un rol important in absorbtia fierului din alimente.



Principalul ingredient activ al produsului naturist C 300 Plus este vitamina C din citrice. Componenta de bioflavonoide extrase, de asemenea, din variate soiuri de citrice, completeaza excelent efectele vitaminei C, sprijina absorbtia si utilizarea acesteia si sunt antioxidanti eficienti.

Cercetarile efectuate mai aproape de zile noastre au demonstrat relatia sinergica dintre flavonoide si vitamina C. Fiecare substanta imbunatateste activitatea celeilalte, si sunt multe alte vitamine care pentru o eficienta crescuta necesita prezenta flavonoidelor. Prezenta flavonoidelor imbunatateste absorbtia vitaminei C si ii prelungeste efectul.


Macesele confera produsului o aroma excelenta si, in acelasi timp, reprezinta si una din sursele de vitamina C cu cea mai indelungata folosire din medicina traditionala. Macesul este in primul rand un rezervor de vitamine pentru organismul uman. Extractul de macese trateaza intoxicatiile, diarea, afectiunile hepatice, febra, viermii intestinali, palpitatiile. Afectiunile rinichilor si ale vezicii urinare pot fi ameliorate cu ajutorul acestei plante. Datorita bioflavonoidelor, care au rol de vitamina P, precum si vitaminei F din compozitie, ceaiul sau extractul din macese mentine elasticitatea si permeabilitatea vaselor capilare, planta fiind astfel benefica in tratarea arteritei, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale si trombangeitei obliterante.


C 300 Plus este un spliment alimentar cu absorbtie continua, ceea ce inseamna ca, datorita tehnologiei speciale utilizate, substantele active sunt eliberate din tableta incontinuu, pe o perioada lunga de timp, prin urmare sunt disponibile si pot fi folosite de organism fara riscul de a elimina o mare parte sub forma de surplus. Acesta tehnologie ajuta la o utilizare mai buna a ingredientelor active si previne acumularea lor in organism in cantitati prea mari si nefolositoare, ori eliminarea lor prematura prin scaun si urina.


Cui se recomanda produsul C300 Plus de la Calivita?

- tuturor celor care isi doresc sa-si suplimenteze aportul de vitamina C dintr-o sursa naturala excelenta
- celor care nu consuma destule fructe si legume proaspete
- fumatorilor activi si pasivi
- femeilor insarcinate
- celor care depun un efort fizic intens (sportivi, muncitori etc.)
- care locuiesc in zone poluate
- persoanelor foarte stresate
- celor cu probleme si deficiente imunitare
- celor cu probleme de circulatie
- acelora care sufera de scorbut
- preventiv pentru pastrarea vitalitatii la nivel celular

 

Un flacon de C 300 Plus are 120 tablete si costa 64.68 lei (cel mai mic pret de distributie).

 

1-0-0

Mode de administrare : 1 tableta zilnic   

Componente
Valoare
Unitate
Vitamina C (acid ascorbic)
100
mg
Bioflavoniode
100
mg
Macese
100
mg
Afectiuni si simptome in care actioneaza
Mod de folosire
Arsuri ale pielii
1-1-1
Febra musculara - prevenire
1-0-1
Fracturi
1-1-1
Fragilitate capilara
1-0-1
Gripa / guturai / raceala / viroza
1-1-1
Laringita
1-1-1
Oxidare si degenerare celulara
1-1-1
Picioare reci, maini reci
1-0-1
Profilaxia afectiunilor gingivale
1-1-0
Scorbut
1-1-1
Tabagism
1-1-0
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.
Vitamina C

              Vitaminele sunt compuşi organici complecşi, biologic activi, indispensabile pentru funcţionarea corespunzătoare a organismului. Cea mai mare parte a vitaminelor nu pot fi produse de organism, astfel încât trebuie luate din alimente şi/sau suplimente alimentare.

În funcţie de solubilitate, vitaminele pot fi împărţite în două gupe mari, :

  • vitamine solubile în grăsimi (vitamine liposolubile)
  • vitamine solubile în apă (vitamine hidrosolubile)


Organismul are nevoie de ambele grupe de vitamine, deoarece împreună fortifică sistemul imunitar al organismului. În cazul unei alimentaţii deficitare în vitamine, pot apărea simptomele unor boli: în cazuri mai uşoare, hipovitaminoza, iar în cazurile mai grave, avitaminoza, cu manifestările clinice specifice.


Scorbutul, o afecţiune cauzată de deficienţa vitaminei C, a fost descris deja la începutul secolului al XV-lea, astfel încât poate fi considerat una dintre cele mai vechi afecţiuni cunoscute.  A făcut ravagii în timpul războiului şi foametei, în special în rândul navigatorilor. Era cunoscut chiar şi de navigatorii vikingi, care pe baza simptomelor l-au denumit skyrbjur.
Deoarece populaţia saşă de pe ţărmurile nordice ale mării nu putea pronunţa acest cuvânt, l-au denumit schrbock, ulterior fiind tradus în latină în scorbutus.

În mijlocul anilor 1700, când încă nu se ştia nimic despre vitamine, un medic de pe o navă, J. Lind, a descoperit o relaţie între sângerarea gingiilor, căderea dinţilor şi vindecarea lentă a rănilor  (simptome tipice scorbutului)  şi consumul de citrice. Totuşi, încă multă vreme, scorbutul a fost considerat o boală contagioasă. Abia în anul 1912, în urma unor experimente pe porcii de mare, s-a putut dovedi că scorbutul este într-adevăr o boală datorată lipsei unei vitamine, din cauza consumului insuficient de fructe şi legume proaspete. După ce s-a clarificat că citricele şi verdeţurile conţin cea mai mare cantitate din aceasta, la sugestia lui Dummond a fost denumită vitamina C (pe atunci, litera B era deja „ocupată” de o altă vitamină).

La sfârşitul anilor 1920, Szent-Györgyi Albert a găsit o substanţă necunoscută în glandele suprarenale pe care, după stabilirea compoziţiei (C6H8O6) a denumit-o acid hexuronic (1928). A observat că această substanţă se găseşte nu numai în glandele suprarenale, ci şi în citrice, dar nu putea să extragă cantităţi suficiente pentru a o examina din punct de vedere chimic. Datorită unui complex de împrejurări extraodinare, a realizat că ardeiul verde din Szeged conţine cantităţi mari din această substanţă.

Conform legendei, nu îi plăcea ardeiul şi, când într-o seară soţia i-a pus lângă mâncare şi un ardei, în loc de ceartă şi discuţii, ca un soţ liniştit, într-o clipă de neatenţie a soţiei, a ascuns ardeiul în buzunarul hainei sale. După cină, a coborât în laborator şi, după multe alte fructe şi legume pe care experimentase până atunci fără succes, neavând nimic de pierdut, a scos ardeiul salvat la cină, şi s-a apucat de treabă. Se pare că în aceeaşi seară, soluţia se afla în mâinile sale. A ştiut că a găsit mina de aur pentru vitamina C. După cantităţile infime extrase la început, acum era capabil să producă dintr-o dată mai multe kilograme. Din 10 litri de suc de ardei, putea să obţină 6, 5 gr de acid hexuronic.

Conform amintirilor lui  Szent-Györgyi Albert: „Câteva săptămâni mai târziu, aveam în mâinile mele mai mult de jumătate de kilogram de vitamină; până atunci aveam doar miligrame. Această cantitate am împărţit-o în întreaga lume, şi astfel am aflat care este compoziţia chimică exactă a vitaminei C. Consecinţa este că astăzi se fabrică tone, fiind  sursa de bază pentru sănătatea omului”.

În zilele noastre, acidul ascorbic este utilizat nu atât pentru prevenirea deficienţei de vitamina C, ci mai ales pentru efectul său antioxidant şi de protecţie celulară.  

Acidul ascorbic este una dintre cele mai importante vitamine, stimulând numeroase reacţii. Efectul său antioxidant accelerează regenerarea celulelor, anihilând radicalii liberi; este indispensabil pentru ţesuturile conjunctive, pentru formarea colagenului. Are un rol important în respiraţia celulară, creşte în sânge nivelul  anticorpilor produşi de sistemul imunitar şi astfel organismul poate lupta mai activ împotriva infecţiilor şi a bolilor, în general. Fortifică ţesutul muscular, pereţii vaselor capilare, ajută vindecarea rănilor, absorbţia calciului şi a fierului; este indispensabil pentru sănătatea dinţilor, gingiilor şi a oaselor. Activează numeroase enzime, participă la sinteza hormonilor din glandele suprarenale, oferă protecţie împotriva stresului etc.

Este o substanţă optic activă, dextrogiră. Deseori se poate auzi că nu există nici o diferenţă între efectul acidului ascorbic natural şi cel sintetic exercitat asupra organismului. Dar, aceasta nu este întru totul adevărat: dintre cei doi izomeri ai vitaminei C (acelaşi număr de atomi, dar molecule cu structuri diferite), acidul L- ascorbic şi D- ascorbic, doar tipul L- reprezintă forma bioactivă, adică doar acesta are efectul deplin al vitaminei. În timp ce în sursele naturale se găseşte doar această formă, substanţele preparate sintetic conţin şi acid D- ascorbic.

Acidul L-ascorbic poate fi găsit atât în plante, cât şi în organismul animalelor. Unele plante au un conţinut de acid ascorbic deosebit de mare. De exemplu, 100 gr de măceşe conţin aproximativ 400 mg;  bradul, 200mg; pătrunjelul, 185mg; ardeiul verde, 125 mg şi varza, 87mg.

Fiind o vitamină hidrosolubilă, surplusul de acid ascorbic este eliminat în 4-6 ore prin urină. De aceea, este mai indicat să se consume mai multe doze mici în timpul zilei, sau suplimente cu eliberare întârziată, la a căror fabricare se utilizează acid ascorbic natural.

Dr. Kohán József