Miraculoasa spirulina

      Spirulina a fost folosita secole intregi ca o sursa de proteine , bogată în aminoacizi, antioxidanţi, betacaroten, vitamina B, minerale, acizi graşi, bacterii probiotice benefice organismului, spirulina este de neegalat atunci când vine vorba de întăririrea sistemului imunitar şi inhibarea reacţiilor alergice. Pe langa toti acesti nutrient de departe iese in evident alta component a acestor alge si anume –clorofila , care contine magneziu, fiind un puternic antioxidant.

 

Numeroase studii arata multiple beneficii ale algelor spirulina si chlorella si anume:

   Aparare antivirala: spirulina are multi nutrienti care ajuta sistemul imunitar si metabolismul sa functioneze cum trebuie. Imbunatateste activitatea celulelor albe din sange, stimuleaza anticorpii si scade riscul contractarii virusurilor precum HIV sau ai herpesului. Spirulina combate infecţiile şi creşte numărul de anticorpi în organism. Cu un conţinut de aproximativ 70% de proteine, spirulina stimulează producţia de macrofage, acele celule din sânge care luptă împotriva microbilo
Nivelul zaharului din sange este tinut sub control si colesterolul de asemenea, proprietatile antioxidante ajutand ficatul si rinichii.

         

   Protejeaza ficatul: spirulina are un efect remarcabil in protejarea ficatului de factorii periculosi. Cercetatorii au facut un studiu in 2008 pe soareci de laborator otraviti cu acetaminofen. Acestora le-a fost administrata spirulina cu o concentratie de 800 mg/ kg corporal. S-au observat imbunatatiri in ceea ce priveste stresul, enzimele ficatului, sanatatea moleculelor si inflamatiile aparute de aceea in afectiunile grave ale ficatului spirulina este un adjuvant important.

 

Antihistaminic: spirulina inhiba procesele inflamatorii, tinand la distanta cancerul, alergiile si ameliorand simptomele provocate de raceala.

 

Detoxifică organismul: Aceleaşi substanţe menţionate mai sus ajută la curăţarea organismului de toxine şi metale grele. Spirulina pătrunde adând în ţesuturi şi are capacitatea de a elimina mercurul, radiaţiile şi produsele chimice. De asemenea, spirulina înlocuieşte golurile lăsate de aceste toxine cu vitamine şi minerale.

Tratează anemia: În combinaţie cu vitamina B12, spirulina stimulează producerea de celule roşii din sânge, fiind un medicament eficient în tratarea anemiei. Ficocianina şi clorofila (pigmenți din compoziția alegelor) purifică sângele şi sunt responsabile de oxigenarea celulară.

 

Ajută la pierderea în greutate: Dacă ţii un regim de slăbire, introdu în alimentaţia ta şi spirulina deoarece te va ajuta să scapi mai repede de kilogramele în plus. Odată cu scăderea în greutate, vei dezvolta şi masă musculară, datorită nivelului ridicat de proteine din compoziţia spirulinei.

   Ajuta in premenopauza si menopauza: Este stiut ca aceasta perioada delicata din viata unei femei are si repercursiuni nedorite si anume se pierd multe minerale prin transpiratie aparand o alta afectiune tacuta si anume ostopenia si osteoporoza , de aceea va recomandam spirulina pentru remineralizarea organismului.

 

Clinicaverde.ro partener Calivita va recomanda produsele de exceptie Spirulina Max si Spirulina &Chlorella Plus   pentru o sanatate fara cusur.

» inapoi